Ongelijke vloeren beton

Matt1984

  • #1
Na plaatsing van een tweede trap zijn we op zolder. Helaas heeft deze een aparte indeling. De zijkanten hebben een hogere betonnen laag dan het midden. Je moet denken aan een "kuil" van 5 cm in het midden. Nu willen we deze vloer gelijk maken, zodat je één grote oppervlakte krijgt. Hebben jullie hier een idee voor? Om nu 5 cm beton erop te gieten... Het gaat gauw om 16m2. Heb al wel ferma blokken gezien als opvulling, maar dan hebben we het gelijk over €27 de m2.. alle ideetjes zijn welkom.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat ben je van plan er uiteindelijk overheen te leggen? Als het laminaat of iets dergelijks is, dan zijn XPS-isolatieplaten wellicht een optie.
 
  • Like
Waarderingen: Matt1984

Matt1984

  • #3
Beste,
Daar hadden we inderdaad nog niet aan gedacht.. er komt inderdaad laminaat overheen. Heb het nog even nagemeten, maar het hoogte verschil is zelfs 6cm.. en de oppervlakte ruim 42m2.. (slik...) Dus dat wordt met XPS platen dus een beste investering ( m2 ongeveer €10) .. maar zeker een oplossing
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een foto van de situatie zou misschien wel helpen. Het klinkt nu bijna alsof het verstandiger is om wat knieschotten te plaatsen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
€ 10 p/m² is spotgoedkoop. Als je het goed op wil lossen ben je zeker meer kwijt. Denk ook aan het geluidsaspect, holle ruimtes onder een laminaatvloer gaan enorm klossen.
 
  • Like
Waarderingen: Matt1984

Fret_blokhut

  • #6
Oh lekker dan, daar wordt je niet echt vrolijk van

Voor het geven van een juiste oplossing is het inderdaad handig om even wat foto’s te delen, zodat wij er even wat beeld bij hebben.

Zoals de anderen al hebben aangegeven kun je ervoor kiezen om de ruimte op te vullen met ferma of isolatieplaten. Wanneer dit echter net niet helemaal lekker gedaan wordt kan dit zorgen voor holle ruimtes en dat gaat irriteren op termijn.

Een andere optie is natuurlijk de volledige vloer te laten egaliseren Dit is naar mijn ervaring de beste oplossing, maar dit zal wel een stuk duurder zijn de isolatieplaten. Het is daarom goed om te kiezen welke oplossing het beste aansluit op jouw wensen/verwachtingen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Plaats eens een foto. Ontbreekt de cementdekvloer op een gedeelte?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu