Ongelijke planken vloer uitvlakken

Kooymak

 • #1
Ik heb in een slaapkamer een planken vloer liggen die erg ongelijk is door dat in de loop der jaren er door verschillende bewoners er gaten zijn ingezaagd voor werkzaamheden. Er zat ook een beperkte hoeveelheid houtworm in, maar dat is inmiddels door een vakman behandeld. Het huis is van 1924.

Nu wil ik - voordat de vloerbedekking er op gaat - er een laag multiplex op schroeven om het uit te vlakken. (dikte?)

Is dit de handigste methode of zien jullie nog andere alternatieven??

Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  De dikte van het multiplex hangt af van hoe ver het afschot is van de vloer.

  Het makkelijkste kun je dit bepalen door een laserwaterpas. Zet deze op het hoogste punt en de laserlijn zal nu een rechte lijn laten zien tegen een muur. De afstand tussen de lijn en de vloer op het laagste punt is het afschot.

  Op deze manier kun je per stuk vloer bepalen hoeveel multiplex (en dus ook de dikte hiervan) op de vloerdelen moet komen om alles uit te vlakken. Als je nog een isolatielaag onder je tapijt legt, houdt er dan rekening mee dat deze de laatste oneffenheden (1 tot 3 mm) ook wegneemt.
   

  StefanD

  • #3
  Ik zou OSB platen met veer en groef nemen omdat de platen dan vrijwel naadloos op elkaar aansluiten. Als je platen zonder veer en groef neemt is het erg lastig om de platen goed aan te laten sluiten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu