Ongelijke dakbedekking op broodjesvloer

Michel2022

  • #1
Hi,

Aparte situatie:
Mijn kelder is ooit(door vorige bewoners) helemaal vanaf boven afgegraven vervolgens voorzien van een broodjesvloer en overgoten met beton. Dit beton is vervolgens bedekt met bitumen en daarop zijn weer dakterrastegels geplaatst. Dit is mijn binnentuin. Wel op straatniveau dus.

Opzich allemaal prima en ingenieus, waar het niet dat er onder de dakterrastegels nogal wat zooi lag en dit voor veel ongedierte(muggen, slakken, spinnen) zorgde. Ik heb dus besloten om alle loodzware dakterrastegels eruit te halen alles schoon te maken en vervolgens EPDM tegels te plaatsen.

Alle tegels (je mag de ondingen gratis ophalen :wink:) zijn nu verwijdert en het bitumen is weer helemaal schoon.

Alleen nu het probleem, diverse stukken bevatten kuilen doordat het beton op de broodjesvloer niet egaal is gemaakt (tegels lagen gelijk d.m.v stukjes bitumen) en de afwatering naar een put is niet goed. Dit zorgt voor veel stilstaand water (nog meer muggen) en veel oneffenheden in de rubberen tegels, deze zijn immers flexibel.

De vraag is nu hoe ik dit het beste kan oplossen? ik zelf kan aan twee manieren denken. Kuilen opvullen met lappen bitumen en dan vastbranden of met (geel)zand op het huidige bitumen (schuurt dit niet te veel?) en af te werken met een nieuw laagje bitumen.

Zijn dit goede ideeën of heeft men hier nog een beter oplossing?

Wat foto's:


 

Michel2022

  • #2
Niemand een idee of opmerking? Is er wellicht een vloeibaar iets(Rubber of bitumen?) op de markt wat een oplossing kan bieden? Moet betaalbaar zijn uiteraard.

Bvd
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe je het oppervlak glad moet krijgen zou ik zo een twee drie niet weten.
Wat ik wel weet is dat de vloer goed moet aflopen en plasvorming voorkomen moet worden. Als de rubber tegels in het water staan wordt het op den duur ook een zooitje.

Waar ik aan zit te denken is goede waterdichte laag aanbrengen. Tegels op dragers en de tegels op dragers zo hoog mogelijk leggen zodat je voldoende ventilatie tussen de tegels en de dakbedekking krijgt. Je zal toch om de zoveel jaar het vuil tussen de tegels en de dakbedekking moeten verwijderen.
 

Michel2022

  • #4
Thanks WGB,

De EPDM tegels die ik al heb kunnen helaas niet op tegeldragers. Zijn er te slap voor.

Ik weet nog niet precies hoe het gaat lopen, maar ik neig naar ophoogzand met een nieuw laagje bitumen eroverheen of om speciale bitumengebonden mortel te gebruiken

Stiekem had ik natuurlijk gehoopt op een reactie van een al bestaande oplossing . :D
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een bestaande oplossing zal er wel zijn. Maar wat moet je gebruiken. Het ene product moet je maximaal zo dik aanbrengen en het andere kan je dun gebruiken. Het intenet nog eens goed afstruinen.
Zand en bitumen erover gaat niet lukken. Neem dan iets van een sterke elastische mortel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu