Oneffenheden bij stucen

Jasper1978

 • #1
Hallo,
tijdens het stuccen lijkt de wand erg strak. maar na het drogen zijn er allemaal oneffenheden in het oppervlak, zie foto (is erg close-up, in het echt is het minder erg :-) ik heb al verschillende producten (mp75, fix n finish) geprobeerd.
wat doe ik fout?
 

Boortorenbouwer

 • #2
Een goede stucadoor inhuren...
 
 • Like
Waarderingen: Sebastianvl

Jasper1978

 • #3
Als je niks zinnigs kan melden, reageer dan niet....
 

Boortorenbouwer

 • #4
Sorry.

Hoe heb je het nu opgebracht? Heb je het met een spackmes strak getrokken? of alleen gesponst?
 

Jasper1978

 • #5
Ja met diverse malen met een spackmes strak getrokken, na wat uitharding nog met een spons weer zo een dun vloeibaar laagje gecreeert, en dan wederom met spackmes glad getrokken. als de muur nog vochtig is ziet het er echt wel strak uit. alleen na een paar dagen zie je dit soort oneffenheden, welke overigens wel glad te schuren zijn. maar zou het graag in 1x glad willen hebben. kan het aan het kwaliteit van het spackmes liggen? heb gewoon een relatief goedkope uit de bouwmarkt? of is het gewoon ervaring..
 

Boortorenbouwer

 • #6
Mijn stucadoor heeft geen spons gebruikt en alleen het spackmes. Het is echt spiegelglad geworden. Misschien wordt het door sponsen te vochtig. Later heb ik het zelf ook geprobeerd met een medium duur mes. Daarmee werd het ook spiegelglad. Dus je zou het kunnen proberen zonder de spons.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #7
De spons gebruik je alleen om het vochtig te maken. Het sliklaagje ontstaat vanzelf door het messen. Als dit niet gebeurd, en je langer moet sponzen, is het stucwerk al teveel aangetrokken. Al verschilt deze methode ongetwijfeld per stucadoor.

Ik denk dat in dit geval het te nat is gemaakt, en wellicht dus iets te laat is afgemest. Als het te nat is, is er veel water te verdampen, waardoor er dus te weinig gips achterblijft en je dit soort gaten krijgt.

De kwaliteit van het spackmes maakt niets uit in het resultaat.

Ik heb het tweede, dezelfde topic verwijderd.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #8
Hoe dik is het opgezet?
Als er vuil in de vorm oud stucwerk in de specie zit (korreltjes), krijg je dit ook.
 

Jasper1978

 • #9
Opzet verschilt per muur die ik gedaan heb van 2 mm tot 5/6 mm,
de specie was schoon, en niet echt korrelig.
volgende muur zal ik proberen zonder sponsen te doen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
 • #10
Die oneffenheden zouden toch ook te zien moeten zijn als je net voor de laatste keer met je spackmes er over heen bent gegaan. Spons je idd wellicht te nat? Draaiende beweging met een speciale spons die niet te nat is.

Je kan overwegen om het na te pleisteren met een egalisatiepleister, dan kan je rechtstreeks uit de emmer scheppen en met een spackmes opbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu