Ondervloer rechtstreeks op egalisatiekorrels?

BobDylan

 • #1
Ik moet 20 mm hoogteverschil tussen 2 ruimten zien op te lossen. Het is een betonvloer, dus de meest voor de hand liggende methode zou zijn om egaline te gebruiken. Aangezien het om 2 x 40 m2 gaat, zou dit echter best prijzig worden (>1500 euro). Ook zie ik best er tegenop om dit zelf te doen, met als risico dat het misgaat. Volgens mij zijn egalisatiekorrels dan een goedkopere en minder definitieve oplossing, maar de standaard vloerplaten die hier vaak bovenop gelegd worden zijn vaak al minimaal 20 mm van zichzelf, zag ik.

Nu zag ik ook ergens dat iemand beweerde dat je ook softboard ondervloerplaten (geschikt voor laminaat) rechtstreeks op egalisatiekorrels kunt leggen. Dan zou ik in de ene ruimte een laag van slechts een paar mm egalisatiekorrels gebruiken en een ondervloer van 5 mm en in de andere een dikkere laag egalisatiekorrels met ook een dikkere ondervloer. Hier bovenop komt in beide ruimten laminaat te liggen.

Is dit een hele rare oplossing?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Ja. Ik zou de kosten en de moeite besparen.
   

  BobDylan

  • #3
  Die egalisatiekorrels zouden juist zijn om kosten te besparen. Egaline is nogal kostbaar. Mijn vraag is dus vooral of softboard ondervloer rechtstreeks op egalisatiekorrels kunnen, of dat hier altijd een harde vloerplaat tussen moet.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  M.i. gaat dat niet, een harde bovenplaat is noodzakelijk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu