Ondervloer rechtstreeks op egalisatiekorrels?

BobDylan

  • #1
Ik moet 20 mm hoogteverschil tussen 2 ruimten zien op te lossen. Het is een betonvloer, dus de meest voor de hand liggende methode zou zijn om egaline te gebruiken. Aangezien het om 2 x 40 m2 gaat, zou dit echter best prijzig worden (>1500 euro). Ook zie ik best er tegenop om dit zelf te doen, met als risico dat het misgaat. Volgens mij zijn egalisatiekorrels dan een goedkopere en minder definitieve oplossing, maar de standaard vloerplaten die hier vaak bovenop gelegd worden zijn vaak al minimaal 20 mm van zichzelf, zag ik.

Nu zag ik ook ergens dat iemand beweerde dat je ook softboard ondervloerplaten (geschikt voor laminaat) rechtstreeks op egalisatiekorrels kunt leggen. Dan zou ik in de ene ruimte een laag van slechts een paar mm egalisatiekorrels gebruiken en een ondervloer van 5 mm en in de andere een dikkere laag egalisatiekorrels met ook een dikkere ondervloer. Hier bovenop komt in beide ruimten laminaat te liggen.

Is dit een hele rare oplossing?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ja. Ik zou de kosten en de moeite besparen.
 

BobDylan

  • #3
Die egalisatiekorrels zouden juist zijn om kosten te besparen. Egaline is nogal kostbaar. Mijn vraag is dus vooral of softboard ondervloer rechtstreeks op egalisatiekorrels kunnen, of dat hier altijd een harde vloerplaat tussen moet.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
M.i. gaat dat niet, een harde bovenplaat is noodzakelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu