Ondervloer laminaat om kou tegen te houden

Drieshannes

  • #1
Dag allemaal,

Ik heb pas een appartement gekocht. Het appartement is op het gelijkvloers en hieronder is een ondergrondse garage. Er liggen nu gewone vloertegels, maar hier komt heel veel koude door omdat er niks vloerisolatie is. Nu ben ik aan het denken om op de vloer laminaat te leggen met daar onder een ondervloer om de koude van de garage tegen te houden. Nu mijn vraag is, wat kan ik best gebruiken als ondervloer om de koude tegen de houden? Ik ken hierzelf niet veel van.

Alvast bedankt voor de raad!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een ondervloer voor laminaat is bedoeld om oneffenheden op te vangen en om contactgeluid tegen te gaan. Maar is niet bedoeld als thermische isolatie. Je kunt beter het plafond van de garage isoleren.


Er is een grote kans dat er wel isolatie in de betonvloer zit, tussen de betonnen draagconstructie en de cementdekvloer. Wat is het bouwjaar van het appartementencomplex?
 

Drieshannes

  • #3
Het plafond van de garage is gemeenschappelijk, dus daar kan ik niks aan veranderen. Ik dacht dat er toch ook isolatie was voor onder laminaat?
 

Drieshannes

  • #4
Zie nu pas dat je u bericht aangepast hebt. Het complex is ongeveer 20 jaar oud, dus zit helemaal geen isolatie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Bij 50-60 jaar oud zal er geen isolatie aanwezig zijn. Maar bij 20 jaar oud toch zeker wel. Dat was ook toen een eis in het Bouwbesluit: Rc was toen 2,5.

Maar goed:
1) een ondervloer voor laminaat isoleert te weinig
2) het van boven af (goed) isoleren van de vloer resulteert alleen maar meer in koudebruggen in de aansluitingen met de wanden, met kans op condens en schimmelvorming.

Ik denk dat je je vraag bij de VVE neer moet leggen. Ik zou voorstellen om de plafonds in de garage(s) te bekleden met houtwolcementplaten. Deze zorgen meteen voor een brandwerende bescherming.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Bovendien is het geen winter, u schrijft dat u het appartement pas heeft gekocht. Ik vermoed dat de vloertegels koud aanvoelen, doordat deze van steen zijn. Had uw vorige woning ook een stenen vloer?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu