Ondervloer laminaat - folie eronder?

Waanders

  • #1
Onder onze nieuwe laminaatvloer wil ik een ondervloer leggen van Sencys ondervloer Isoboard. Ik lees hier en daar dat daar een folie onder zou moeten. Is dat echt nodig? Tot nog toe deed ik dat niet. Ik lees ook nog over 2-in-1 ondervloeren van Sencys. Is dat wat?

En is er een verschil met Firstfloor Isoline? Prijs en afmetingen zijn exact hetzelfde.
 

Waanders

  • #2
Oh ja, en die 2-in-1-vloer is een rol, is ook wel handig. Die groene platen krijg je veel stof met snijden.
 

Waanders

  • #3
Ik vond dit topic nog. Maar vraag me af of het überhaupt nodig is.
 

plezierklusser

  • #4
N.a.v. je opmerkingen ben ik op zoek gegaan naar een antwoord. Met de folie creëer je een dampscherm/vochtscherm dat voorkomt dat er vocht optrekt de vloer in. Zeker op een minerale ondergrond van beton of cement is dat belangrijk. Ik heb het nooit bewust toegepast, maar meer toevallig omdat ik een rol isolatie met folie had gehaald. Op het voorbeeldplaatje van de bouwmarkt wordt eerst een zeil/folie neergelegd en daar bovenop de platen. Persoonlijk gebruik ik liever zo'n rol dan platen omdat het minder hoog is en geen stof geeft.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Komt de vloer op beganegrond of een verdieping hoger.
 

Waanders

  • #6
Dank voor jullie reacties! Het is een betonnen vloer op de begane grond, huis is van begin jaren 80, vrij nieuw dus, ook zeker geen vochtig omgeving, vloer is ook vrijwel vlak.
Rol is makkelijker te leggen, qua prijs maakt het weinig uit.
Maar in mijn geval zie ik niet echt een meerwaarde, sterker: ga vocht zich niet "ophopen" tussen laminaat en ondervloer?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Bij een beganegrondvloer altijd een dampscherm aanbrengen.
 

Waanders

  • #8
Was ik vergeten te melden: woon hier nu 20 jaar, dit wordt de 3e laminaatvloer, bij andere 2 geen folie en nooit problemen geconstateerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu