Ondervloer geluidsisolatie

OrlandoV

 • #1
Beste forumleden

Ik heb een kort vraagje over vloerisolatie en dat met name gericht op geluid, ik heb namelijk last van omgevingsgeluid van mijn onderbuur.

In mijn slaapkamer heb ik tapijtbedekking liggen met een heel dun ondervloertje, de vloer is van hout gemaakt. Verder zijn er geen verbindingen naar de kamer onder mij (bijv verwarming).

Nu ben ik van plan geluidsisolerend materiaal te plaatsen om dit te beperken. Mijn vraag aan jullie is wel materiaal ik hier voor het beste kan gebruiken.

Ik ben mij bewust dat dit het geluidsprobleem niet oplost, ik wil het beperken. Ik zat zelf te denken aan dit materiaal:

Is dergelijk materiaal goed voor het beperken van geluid van de onderbuur ipv het beperken van mijn eigen geluid? Dat is namelijk mijn doel.

Ik hoor graag wat jullie ideëen zijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Is het een goed voorstel, als je die bezit, om op je smartphone een decibelmeter te installeren, deze is gratis en ruim voorhanden op het internet te vinden. Dan kan je in iedergeval onderzoeken ervaren wat is10dB.
   

  Martijn1989

  • #3
  Heb je last van contactgeluid van de buren, of stemmen en kletterend servies? Dit is van belang voor de aanpak. Bij contactgeluid ga je weinig kunnen beginnen behalve de buren helpen een geluidsreducerende ondervloer aan te leggen :wink:
  Het soort platen van je foto is met name handig tegen contactgeluid. Je zegt dat je een dunne houten ondervloer hebt, betekent dit dat je de planken eruit kunt wippen om er glaswol tussen te leggen? Dat lijkt mij beter helpen tegen leefgeluiden.
   

  OrlandoV

  • #4
  Bedankt voor jullie reacties.

  Ik ga het zeker proberen met de DB meter, bedankt voor de tip.

  Het gaat niet zo zeer om contactgeluid maar vooral stemmen en bijv. de TV.

  Helaas is het niet mogelijk de planken er onder uit te wippen, de vloer is een groot geheel.

  Zou het een idee kunnen zijn glaswol onder mijn tapijt te leggen? Ik hoef geen rekening te houden met de staat van het pand etc, ik ben de laatste bewoner. Een low-budget oplossing met weinig moeite zou ideaal zijn.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Geef even op wat voor vloer, hout of beton. Willen de buren helpen jouw probleem op te lossen. Mag je eens kijken in welke staat de boel is. Hier is een vraag geweest wat bleek de buren hadden werkzaamheden uitgevoerd maar de bouwregels volledig genegeerd.
   

  OrlandoV

  • #6
  Ik ben bekend met mijn onderbuur, zijn plafond bestaat uit gipsplaten waarboven een houten plafond zit. Geen gekke dingen dus. Verder hoef ik niet te rekenen op zijn medewerking.

  Ook viel mij op dat er in mijn plafond bij de gipsplaten diverse kieren en gaten zitten. Zou het helpen om dit op te vullen met bijv. pur schuim?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Dat moet helpen. Echter zitten er nog meer kieren hoe smal ook zal het resultaat miniem zijn. Je weet lucht geleid prima geluidsgolven. Ik denk als er bij jouw kieren en gaten zitten dan is de kans groot dat deze ook bij de buurman zitten. Zelfde huisbaas, toch.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu