Onderblok goed op kunstof pijp aansluiten.

Conradus

  • #1
In de badkamer moet een designradiator worden opgehangen. De radiator heeft een middenaansluiting. Daar komt dan een haaks onderblok onder. De pijpen komen uit de muur. De pijpen komen vanuit de vloer met een bocht omhoog en dan weer uit de muur. Daar waar ze de muur uitkomen zijn de pijpen nog niet netjes recht. Nu ben ik bang dat ze daar waar ze in die knelkoppelingen komen nog niet helemaal recht zijn dus dat het er nog enigszins gebogen in komt. Lijkt me een risico op lekkage, hoe kan ik dat het beste aansluiten?
 

Conradus

  • #2



Zo'n voetventiel
 

Conradus

  • #3
Zo dus
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Of de zelfde uitvoering onderblok maar dan in de haakse uitvoering, dan kunnen de leidingen er vanaf de achter zijde in worden gemonteerd.

Vr Gr
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Cvolieboy, deze is draaibaar. Dus haaks, recht of alles daartussenin.

Conradus, prima oplossing. Al kom je met een vast haaks blok ook wel weg hier hoor. Het blok komt sowieso niet strak tegen de muur.
 

Conradus

  • #6
Ik heb die haakse, kan m draaien. Gaat me er om dat de kunstofleiding die uit de muur komt nog enigszins gebogen de koppeling in gaat. Die koppeling met die twee rubbertjes. Daar wordt de kunstof pijp om geklemd en daarvan vraag ik me af of dat bij een wat gebogen pijp straks wel dicht blijft. Begrijp dat er een calibratiegereedschap maar wat dat precies doet is me niet geheel duidelijk en of ik er iets aan heb in dit geval.
 

Conradus

  • #7
Hebben jullie een advies hoe ik met de toch wat rond lopende 16x2mm kunstof pijp een goede lekvrije verbinding kan maken. Die koppeling die ik nu heb heeft 2 rubbertjes dus dat is al beter dan slechts 1 maar zou die wat gebogen pijp daar wel goed mee afsluiten. Hoe doen jullie dat om er zeker van te zijn dat het dicht zit na aandraaien. Kan het geen tweede keer proberen lijkt me, moet dus in een keer goed.
 

JeffreyD94

  • #8
Welke merk meerlagenbuis heeft u? Sommige hebben een eigen koppelingen welke universeel toepasbaar zijn op onderblokken. Maatvoering moet wel overeenkomen.

Met deze koppelingen (welke je nu hebt.) moet je niet ontbramen of uitlijnen met zo’n tool! Ivm anders is je leiding niet meer diffusie dicht. Of de documentatie moet anders zeggen! Normaal staat het er wel in.

Je kan ze ook om en om erop knellen, dus eerst de ene welke schreef zit erop zetten, deze recht erop knellen. Vervolgens breng je hem naar de andere welke je wel recht erop kan zetten. Aandraaien tot hij stroef gaat. En je het gevoel hebt dat de koppeling goed erop zit.
Je kan zelf bepalen of dit gaat neem ik aan?

En als laatste optie als je het toch niet vertrouwd, schakel een vakman in welke het voor je kan doen.
 

Conradus

  • #9
Sanivex pexalbuis 16x2
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #10
Die knelring knijpt de buis ter plaatse van de o-ringen goed vast om de o-ringen. Geen zorgen dit gaat niet lekken. Heb veel gekkere hoeken dan dit zien africhten.
 

Conradus

  • #11






Heb de kunstof pijp zo gezet dat het deel wat uit de muur komt gewoon recht is, weliswaar staat die nu wat schuin omhoog maar dat is met het draaibare onderblok geen probleem. In de fitting zit nu gewoon een recht stuk.
 

Conradus

  • #12
Dit moet toch goed afdichten toch?
 

Conradus

  • #13
Zouden multifit koppelingen niet beter zijn dan de knelkoppelingen. Die draai je toch gewoon op de leidingen die uit de muur komen, daar dan het voetventiel schroeven en klaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu