Onbehandeld eiken meubelen in de olie?

Heaven7

  • #1
Hallo allemaal :)

Mijn vriend en ik willen onbehandeld eiken meubelen bestellen en we hebben lang zitten dubben of die moesten gaan lakken of in de olie moesten doen. We willen er zo min mogelijk onderhoud aan hebben maar we willen wel zo goed mogelijk beschermde meubelen. Hoe denken jullie hierover?

Ten tweede moet de kleur eigenlijk blijven zoals hij is. Het is prachtig licht eiken wat we echt niet verkleurd willen hebben. Qua olie vonden we dit.

Alleen waar zijn deze producten in een reguliere winkel te vinden? We hebben allebei 0,0 ervaring met dit soort dingen en willen het liefst naar een gewone winkel voor advies en eventueel een probeersel te zien.

Dit is een foto van het dressoir:

foto staat helaas niet meer online

Alvast bedankt :)
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Ik raad je aan eens naar een winkel te gaan waar ze parket verkopen.
Die hebben nl diverse materialen om massieve vloeren af te werken.
 

Veronika

  • #3
Ik ben zelf erg tevreden met ***** hardwax, maar er zijn veel van dit soort producten op de markt. Dit is een combi tussen impregneren (een laag die in het hout trekt en deze waterdichter maakt) en wax (een oppervlakte bescherming). Heb diverse olieen uitgeprobeerd toen ik ook eens een matte onbehandelde uitstraling wilde en zo min mogelijk verkleuring.

Er is ook verschil in producten in hoeverre ze in het hout trekken en daardoor de nerf mooier/dieper uit laten komen (als je dat mooi vindt).

Lakken is absoluut niet onderhoudsvriendelijk is mijn mening. Als er nl schade aan je laklaag optreedt kun je dat heel lastig bijwerken. Met een olie is je hout wel minder beschermd door een harde laag erop, maar eikenhout is zelf hard, en ik vind een kras in het hout veel minder storend dan een kras in de lak. Een olie kun je ook makkelijk nog eens nasmeren als de bovenkant na verloop van tijd toch wat slijtage vertoont.

En probeer het (verschillende producten?) eerst uit op een binnenkantje. Super zonde als je achteraf toch ontevreden bent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu