Nylon ring geschikt om schroefverbinding waterdicht te maken

Dieter_Koblenz

 • #1
Hallo,

Ik ben van plan witte PVC boeibeplating te monteren rondom de dakrand van ons huis en hiervoor wil ik RVS schroeven gebruiken met een waterdichte ring eronder. Vanwege de witte boeibeplating wil ik graag dat de schroeven en ringen niet opvallen en daarom ook wit zijn. Kan iemand mij vertellen of witte trespa schroeven i.c.m. witte nylon ringetjes hiervoor geschikt zijn of moet ik hiervoor toch echt EPDM ringen gebruiken?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Vermeld even hoe dik die PVC boeiplanken zijn. Het eerste wat mij te binnen schiet als ik jouw vraag lees die platen van hun zijn maar 6 mm dik. En kan je wat druk op zo'n plank zetten.
   

  Dieter_Koblenz

  • #3
  Hallo "Wgb",

  Het zijn Deceuninck Deeplas bekledingsprofielen van 10mm dik en deze hebben een kern van PVC schuim (met gesloten celstructuur) en een hoogslagvaste, gladde hard-PVC toplaag.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Alleen schroeven is toch genoeg ?
  Alles wat er onder de kop van de schroeven komt geeft dikte en is naar mijn mening minder mooi dan schroeven die nauwelijks uit steken.
   

  De Bob

  • #5
  Om het waterdicht te maken, de gaten verzinken op de maat van de schroefkop, wat kit onder de kop, en vastzetten.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Is dat een goede manier een verzonken gat daarin een schroef met een verzonken kop. De PVC boei kan toch niet meer uitzetten en krimpen. Heeft PVC andere eigenschappen dan Trespa.
   

  De Bob

  • #7
  Klopt, U heeft een punt.
   

  Dieter_Koblenz

  • #8
  Bedankt voor alle reacties tot nu toe, super!

  Ik ben onze PVC boei juist opnieuw aan het monteren, omdat de onderliggende originele houten boei vooral op de hoeken van het huis verrot was. De rotte houten boeidelen heb ik inmiddels vervangen, dus kan de PVC boei er weer omheen. Om het indringen van vocht en nieuwe houtrot in de toekomst te voorkomen, wil ik er zeker van zijn dat de nieuwe schroefverbindingen waterdicht zijn.
  Voor het aanzien ben ik dus op zoek naar witte RVS schroeven en voor het waterdicht maken van de schroefgaten dacht ik dat het noodzakelijk zou zijn om met ringen te werken. Maar als ik jullie reacties lees, is kit onder de schroefkop dus voldoende? Zo ja, heeft iemand nog een suggestie welke witte RVS schroeven ik dan zou kunnen gebruiken die dus ook te verzinken zijn? Behalve witte RVS trespa schroeven heb ik niet veel witte RVS schroeven op internet kunnen vinden. Of zouden jullie de verzonken schroefkoppen dan van kunststof afdekkapjes/dopjes voorzien?

  Alvast bedankt weer voor jullie reactie(s)!
   

  De Bob

  • #9
  Zoek dan onder 'compactplaatschroeven rvs wit'

  U heeft een PB met de naam van de bouwmarkt, die ze verkoopt.

  Dichterbij dan u denkt.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #10
  Hoe is de opbouw van de goot? Kan je een foto plaatsen? Dit omdat inwateren langs de schroef blijkbaar aantasting van de achterconstructie veroorzaakt.
   

  Dieter_Koblenz

  • #11
  Hallo "Rola",

  We weten wat het probleem was wat betreft het inwateren, maar dat waren niet de schroeven. De PVC boei was met draadnagels (met witte kunststof dopjes) en High Tack kit gemonteerd, maar om 'm in de toekomst (indien nodig) makkelijker te kunnen demonteren willen we dat nu anders doen. Vandaar dat we 'm nu zoveel mogelijk willen schroeven...
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #12
  PVC "werkt" als gevolg van temperatuursverschillen. Als je eea te strak monteert zal het gaan golven. Vraag gewoon de leverancier naar de verwerkingsvoorschriften. Als deze aangeeft dat je overmaats moet boren icm ringen, dan heb je de ruimte ook echt nodig om de werking op te vangen.

  Wellicht is er een methode voor blinde bevestiging verkrijgbaar.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #13
  Als er wat ruimte achter de trespa is voor ventilatie kan er geen water op of in het hout komen.
  Kit achter de schroeven geeft een lelijk resultaat en is niet nodig.
   

  Dieter_Koblenz

  • #14
  @ Walker:

  Bedankt voor de tip! Ik had hier zelf ook al over nagedacht, maar dacht dat het werken van PVC door temperatuurverschillen nihil zou zijn. Desondanks heb ik nu toch maar even de fabrikant aangeschreven en wacht ik nu op hun reactie...

  @ Jan:

  Het lijkt mij toch beter om te voorkomen dat er uberhaupt vocht door de schroefgaten naar binnen kan trekken? En kan na het aandraaien overtollige kit rondom de schroeven niet gewoon weggeveegd worden?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #15
  Het wegvegen van de kit is juist het probleem, er blijft altijd iets achter en daar komt vuil op.
  Wat het werken van kunststof betreft, dat werkt harder dan andere materialen, vandaar dat het beter is de schroefgaten wat ruimer te boren.
  Tussen de platen moet ook ruimte zitten anders gaan ze bol staan door uitzetting, achter de open naad een strookje trespa plakken om inregenen te voorkomen, dat strookje op 1 plaat plakken anders gaat het alsnog los zitten door de werking van de platen.
  Op de site van de fabrikant zal staan hoeveel ruimte er aangehouden moet worden tussen de platen en hoe lang de platen maximaal mogen zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu