NOx VR 28r storing: knipperende 4 (module fout/NTC probleem)

Oohjaa

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds gisteren een terugkerende storing op mijn NOx VR 28r.

Een knipperende 4. Na een reset werkt alles weer, maar komt uiteindelijk weer terug. Gisterochtend. Vanochtend. En nu ik thuis kom van het werk.

Het is al een oud beestje, maar met wat speurwerk heb ik het model en handleiding kunnen achterhalen.
https://www.aaco.nl/upload/files/radson/multicomvr28r.pdf
De foutmelding schijnt een "module fout" te zijn. En verderop in de handleiding wordt gesproken over het controleren van de bedrading van de NTC opnemers, NTC opnemers zelf.

Zijn er hier kenners die me kunnen helpen wat ik dan zou moeten doen. Of kan ik beter een installateur inschakelen?

Alles werkt verder normaal. Mijn gevoel zegt me dat het dan ook niet een groot probleem kan zijn, maar ja, ik blijf een leek op dit gebied :D

Alvast bedankt.

En als ik meer info moet geven dan hoor ik graag.

Groet,

Ron.
 

Combiketel

  • #2
Het kan zijn dat één van de NTC's kapot zijn. Of allebei. Maar het kan ook zijn dat je pomp defect is. Worden je leidingen wel goed warm als hij wel brand ?

Wanneer heeft hij zijn laatste onderhoudsbeurt gehad ? En hebben ze de wisselaar toen ook via rechts onder leeg gezogen ? (veel jongere monteurs weten niet dat daar een serviceluikje zit) Kan ook zijn dat hij daardoor te snel op temperatuur komt.

Overigens kan een 4 storing ook voorkomen als de netspanning is weggevallen. Maar dat zou je gemerkt moeten hebben neem ik aan.

Misschien toch even een installateur raadplegen.
 

Oohjaa

  • #3
Hoi bedankt voor de reactie.

De leidingen en radiatoren worden zo te merken normaal warm. Wel duurt het langer om het huis te verwarmen, maar dat kan ook komen omdat a) 's nachts de ketel in storing is gegaan en het vanochtend dus kouder was dan normaal en b) nu vanochtend ik alweer een paar keer op reset heb moeten drukken.

De laatste keer is (te) lang geleden. Toen lette ik ook niet zo op wat men exact deed tijdens het onderhoud.

Te snel om temperatuur komen... Hmm.. Is dat uitzuigen iets wat ik zelf kan doen? Het viel me wel op dat er veel isolatiemateriaal van binnen naar beneden in de ketel is gevallen, dat is inmiddels zo oud dat het vanzelf afbrokkelt e.d. Zou dat dan op de bodem ook ervoor kunnen zorgen dat er ergens nu te snel/te hoge temperaturen komen?

Ik zou natuurlijk de binnenkant eens kunnen schoonmaken/uitzuigen.

Qua netspanning heb ik inderdaad niets gemerkt.
 

Combiketel

  • #4
Ik heb eventjes de verkeerde ketel voor me gehad. kom er nog even op terug.
 

Combiketel

  • #5
Het kan zijn dat je condensbak vol zit. Dan zou je even de rookgasbuis er uit moeten trekken en kijken of er rommel in zit.

Maar misschien verstandiger om de ketel een onderhoudsbeurt te laten geven !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu