Nordland WVL-2012 EL wasmachine maakt herrie

Dirkvanwoerkom

 • #1
Hallo,

Mijn wasmachine maakt veel herrie bij het aan en af pompen van water. Hij doet het verder prima maar het geluid klinkt alsof er een pomp niet heel soepel meer loopt.

Ik heb al gelezen dat ik de achterkant moet open maken en kan kijken naar de pomp of daar bepaalde onderdelen vast zitten of dat er dingen tegen de pomp aan lopen. Het gekke is alleen dat er ook extra geluid is als er water word aangepompt. Dit gaat niet om dezelfde pomp toch?

Daar komt bij de Nordland geen normale schroeven gebruikt maar een soort imbusachtige schroeven maar dan net anders. Hoe ik deze open moet maken heb ik geen idee van.

Het stoffilter aan de voorkant is schoon.


Alvast bedankt.

Groeten,
Dirk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ChrisHa

  • #2
  Qua openmaken: koop ergens een schroevendraaier met bitsetje waarin "torque" bitjes zitten.
  Maar soms kun je via de voorkant bij het filterklepje de pompschoepjes al zien zitten (die pompt doorgaans alleen water af, maar kan zijn dat hij nog afpompt en al water inlaat).
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Waarschijnlijk zit er speling op de as van de pomp, als u de schoepen op en neer kunt bewegen dient de pomp vervangen te worden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu