Nordland wasmachine WVL1400 as afdichting

Woonboerderij

  • #1
Een lager van de trommel moet vervangen worden, geen probleem.
De as afdichting is echter een beetje bijzonder gemonteerd: het is een lip seal met de gebruikelijke lip met een inwendige veer er in, en 2 stof lippen.

Nog meer bijzonder is de manier waarop deze seal af-fabriek [heb deze machine nieuw gekocht, dus is niet eerder gerepareerd] gemonteerd is, namelijk met de lip met de veer naar BUITEN, en de 2 stof lippen aan de waterzijde.
Dat kom je normaal gesproken toch nooit tegen, de lip zit altijd aan de kant waarvandaan het vet/olie/vloeistof komt, maar hier niet.
Waarom is dit gedaan, en is dit gebruikelijk bij wasmachines.
Ik heb op onderdelen sites gekeken, en kom er daar achter dat veel van de gebruikte onderdelen van AEG zijn, zelfs de trommel is een Lavamat deel; de vervangende seal is ook AEG, maar ziet er op het plaatje heel anders uit, dan de seal die er uit komt.
Hoe ga ik deze nu monteren? Zoals die eruit kwam, of op de gebruikelijke "technische manier, met de bekrachtigde lip aan de waterzijde
Overigens, deze afdichtingen zijn 2025€, terwijl een 'gewone' afdichting bij de aandrijftechniek zaken 3-5€ moet kosten.
Wat is er zo bijzonder aan? behalve de prijs dan?
Dank voor Uw inzichten
Cor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de ring andersom zat zou binnen de kortste keren de veer verroesten door het contact met het wasmiddel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu