Nordland W1290 Lekkende trommel

Raco71

  • #1
Mijn ongeveer 10 jaar oude Nordland Inox W1290 is al enige tijd vochtig, maar staat gelukkig in een lekbak. Sinds kort begint de vochtigheid toch wel zorgelijke vormen aan te nemen (na 1 of 2 wasbeurten een zeer natte handdoek).

Heb de achterkant eraf gehaald om te kijken waar het vandaan komt, en ik zie dat de trommel aan de achterkant onderaan lekt; er vormt zich een laagje water wat uiteindelijk tijdens het spoelprogramma bijna begint te stromen in een dun straaltje.

Ook vanaf de as komt een minimaal beetje water langs de achterkant naar beneden gesijpeld, maar het laagje onderaan is het meest zorgelijk.

Komt dit door versleten rubbers? Is dit te (laten) repareren (en de reparatiekosten waard)?


Alvast bedankt,

Ralph
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk eerlijk gezegd niet, dat dit nog goed te repareren is.

De lekkage aan de kuip zou nog door een rubber, een lekke slang van kuip naar pomp o.i.d. kunnen komen.

Maar de lekkage langs de as betekent zeer waarschijnlijk lekke keerringen van de lagers, en daar is vermoedelijk niets meer aan te doen zonder hoge kosten.

Wacht niet te lang met of repareren of vervangen, want water over de motor heen kan brand veroorzaken.

Mocht je een nieuwe kopen, een advies:

Koop, indien je veilig wilt zijn voor lekkages, elk geval een machine met ingebouwde lekbeveiliging, en plaats hem niet in een lekbak. Die lekbak kan namelijk, indien een ernstige lekkage, meer schade aanrichten dan je denkt, omdat onderin machines vaak kwetsbare onderdelen zitten, die niet zo goed tegen water kunnen.

Machines met een lekbeveiliging (elektronische waterstop) beveiligen én tegen gesprongen slang én tegen lekkage in de machine! Ze zijn er van diverse merken, maar je moet er wel even nadrukkelijk naar vragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu