Nog opstookprotocol nodig?

Brian045

  • #1
Tegenstrijdige berichten op de bouw van installateurs, vloerenboer etc.

Opstookprotocol was gestart bij oplevering maar abrupt afgebroken na 5 dagen vanwege aanbrengen pleisterwerk waar het te warm voor was.
Vervolgens is cement dekvloer is gemeten op verschillende plekken aan 0.6% vochtigheid.

De een zegt dat we eeeecht geen programma meer moeten aanzetten (installateur), terwijl de vloerenboer zweert bij een protocol van de warmtepomp volledig te voltooien. Wat is hier het advies?

Protocol kunnen we slechts aanzetten 9 dagen voorafgaand aan egaliseren. Ik wil voor de zekerheid best nog een protocol aanzetten, maar ben bang dat de vloeren dan te warm zijn bij egaliseren/leggen?

Het gaat om pvc plak en click gedeeltes.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bij het protocol voor opstoken hoort ook een periode van afkoelen. Waarschijnlijk zul je je planning aan moeten passen.
 

Brian045

  • #3
In essentie ben ik bereid om het protocol aan te zetten (met geluk kunnen we hem nog iets eerder aanzetten), en mogelijk kan het ook tijdig genoeg. Paar twijfels waar ik mee zit:

1. Als het protocol NET is afgerond is de watertemperatuur door leidingen weer op "normaal", echter zit er wel warmte in de vloer van de opwarming al die dagen. Is dit dan geen issue om te kunnen egaliseren? En voor een dag of twee later om te verlijmen.

2. Aanzetten protocol kan direct na voltooien Pleisterwerk en Latex spuiten van alle muren in de woning. Gaat deze opwarming die afwerking niet aantasten? Een van de buren heeft het protocol gedaan terwijl zij aannemer over de vloer hadden voor renovlies en schilder, en bleek het stucwerk - geplaatst door hoofdaannemer tijdens de bouw - aangetast werd en "gered" moest worden. Zij gaan nog over deze laag heen, maar in principe kan ik niks redden als er iets gebeurd.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Je pleisterwerk zal ook de tijd nodig hebben om te drogen voordat je latex kunt spuiten. Heb je daar voldoende rekening mee gehouden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu