Nisbus in fermacell

Oss

  • #1
Vraagje. Ik heb een verlaagd plafond. Boven het verlaagd plafond heb ik met Ms wandje en brandwerende plaat een koofje gemaakt ri de schoorsteen pijp (waar flex ligt)

Op dit moment houdt de nisbus zijn plek doordat de flex is opgetrokken. Maar echt vast zit de nisbus niet (ja met 2 schroeven aan de flex). Hoe kan ik deze alsnog fixeren aan de fermacell plaat?

Groet!
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Graag even een paar fotos plaatsen
 

Oss

  • #3
Bijgaand een foto

 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Graag even foto hoe het zit in de koof en die muur van wat voor materiaal is dat? in die koof dus waarschijnlijk enkelwandig? je moet altijd rekening houden met callamiteiten enkelwandige buis in een koof
zelfs met dubbelwandig kan die temperatuur wel oplopen tot over de 200 graden in een gesloten Bak. en farmacell verkruimeld als het heet wordt.
 

Oss

  • #5




De koof gemaakt als aansluiting op de bestaande ingemetselde schoorsteen. Rondom afgekit met brandwerende kit. De nisbus zit aangesloten op een flex buis.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Zo voldoe je niet aan de voorschriften maar ik snap ook dat je die grotere diameter niet makkelijk kwijt kunt. zit er aan de buitenkant van die koof nog hout in de buurt?en hoe zit die flex pijp erin.zo zou ik het doen als je de ruimte er voor hebt weet zo de maat van dat flexibel niet zou zoveel ruimte maken dat je dubbelwandige pijp kwijt kunt. In het metselwerk de verbinding maken tussen flexpijp en dubbelwandig.
 

Oss

  • #7
Dus als ik je goed begrijp, nisbus eruit en vervangen voor dubbelwandig? Punt is alleen dat diameter 150mm is en de doorvoer erg krap. Vraag me af of grotere diameter door de schacht past..
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #8
De kleinste maat van dubbelwandig is ongeveer 20 cm je zou er ook een grotere diameter buis omheen kunnen zetten,maar voldoe je nog steeds niet aan de voorschriften.
 

Oss

  • #9
Zijn er nog andere alternatieven? Bijv. Isolatie rondom de nisbus?
 

Oss

  • #10
Kleine correctie nog: ik gebruik promatect platen, niet fermacell
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #11
En als het in die bak 500 graden wordt? hoe heet wordt dan dat promotect aan de buitenkant als er hout tegenaan zit? alles wat je weg bouwt moet dubbelwandig. en ook dan moet omkokering vrij blijven van het dubbelwandig.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #12
De kortste klap is een RVS buis van 18 cm er omheen en bv min 20 cm in je metselwerk steken dan zou ik aan de binnenkant van je gemaakte bak aan zij en voorkant nog een strook promatect zetten om het doorstalen te verminderen evt als je de plaat eerst in het rookanaal duwen en dan in je metelstuc profiel zetten en dan de buis eromheen schuiven het liefst gecentreerd en die straks op de onderste plaat zetten die er nog in moet.
 

Oss

  • #13
Heb uiteindelijk het voor elkaar gekregen om de flex op een stuk van 50cm DW te zetten. Was redelijk wat gedoe met uit bikken en duwen en trekken maar ben blij dat het zo gelukt is. Dank aan de reacties.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
4
2
7
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu