Nieuwe voegen in geimpregneerde gevel?

Giani

  • #1
Hallo,
Wij hebben een probleem.
Onze gevel is opnieuw gevoegd en geimpregneerd.
Voegbedrijf is inmiddels failliet.
Nu valt het voegwerk er al na 1 jaar uit.
Ik moet dus voor eigen rekening alles opnieuw laten doen.
Maar nieuw voegwerk schijnt door de impregnatie slecht te hechten op de muur.
Weet iemand hier een oplossing voor?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1 x plaatsen is voldoende, andere topics zijn verwijderd.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Weet u bij toeval ook wat voor inpregneer er gebruikt is.
 

-Richard-

  • #4
Lastig.
Normaal gesproken trekt 't impregneermiddel een beetje in de steen dus de impregneer 'verwijderen' gaat niet echt lukken, ondanks dat sommigen zeker weten van wel, maar dat terzijde.

Het is inderdaad zo dat een geimpregneerde muur voegen niet erg prettig gaat. Waar normaal de voeg meten hecht aan de steen zal deze bij geimpregneerde stenen meer de neiging hebben ' er uit te rollen '.
Daarbij trekt het vocht uit de voeg wanneer je deze inzet normaal gedeeltelijk in de steen, waarna tijdens uitharding alles verdampt. Dit verdampen zal bij een geimpregneerde steen door het laagje dus niet gaan gebeuren, maar puur de voeg zelf is dan de enige uitweg. Het kom dan ook regelmatig voor dat er hierdoor na het voegen een witte uitbloei uitkomt.

Een beetje afhankelijk van hoe goed je impregneer (nog) aanwezig is, kán het echter wel. Laat het wel iemand met ervaring doen is mijn advies. Die kan u vertellen of hij het mogelijk acht, en welke risico's hij eventueel vasthangt aan uw situatie.

Mijn mening is dus dat er niet echt een deugdelijke oplossing voor is, puur omdat het voegwerk, zeker wanneer geimpregneerd, er normaal gesproken zeker niet uitvalt voordat de impregneer is uitgewerkt!

U zou ook nog plaatselijk het voegwerk kunnen (laten) vervangen wanneer niet héél de gevel slecht is.

Ik hoop dat u er wat mee kunt, en anders horen we 't graag!
 

Remsey

  • #5
Ik heb ook een geimpregneerde muur opnieuw laten voegen met een mooi snijvoegje hecht prima, ook met vorst. Impregnanten zijn altijd dampopen en van hetzelfde materiaal waar ook voorstrijkmiddelen van zijn gemaakt namelijk acrylaatdispersiehars. Er is dus geen probleem te verwachten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu