Nieuwe Siemens vaatwasser aardlek problemen.

Trebbor

 • #1
Hallo allen, wij hebben een nieuwe Siemens vaatwasser die ingebouwd zit in onze nieuwe keuken. Vanaf het begin klapt de aardlek in de meterkast erdoor. Soms direct bij het aanzetten, soms na een klein kwartier.

Er zitten twee aardlekschakelaars in de meterkast, als ik de tweede uit zet dan loopt de vaatwasser verder prima en wordt het programma afgemaakt. Maar ja, dan heb ik geen stroom in de rest van het huis. Inmiddels heb ik via een verlengsnoer naar boven geprobeerd of de vaatwasser werkt op de tweede aardlek. Zolang de eerste niet aan staat is ook dit geen probleem. Maar zet ik dan de eerste aardlekschakelaar (waar de vaatwasser eigenlijk op hoort te zitten) weer aan, dan klappen ze weer uit.

Elektricien is er bij geweest (die de aanpassingen heeft gedaan zodat de keuken kon worden geplaatst), toen gebeurde er uiteraard niks. "Aan de bedrading en hun werk in de meterkast kon het niet liggen. Het zal wel aan de machine liggen, fabrieksfout." De keukenleverancier zegt: "Het programma wordt wel afgemaakt (met één aardlek ingeschakeld en één uit) dus de machine werkt wel, daar ligt het niet aan."

De machine lijkt het opzich dus wel goed te doen, hij wil alleen niet draaien met beide aardlekschakelaars ingeschakeld. Zit er iets niet goed in de meterkast of ligt het toch aan de vaatwasser?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #2
  Het lijkt erop, dat er ergens 2 nullen (van verschillende groepen, beide met een andere aardlek) zijn gekoppeld.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #3
  Helemaal mee eens , fout in bedrading van installatie.
   

  Trebbor

  • #4
  Het snoer van de vaatwasser is nu nergens meer op aangesloten, ligt gewoon op de grond. Toch willen de beide aardlekschakelaars niet gelijktijdig aan. De vaatwasser lijkt er dus niets mee te maken te hebben en mijn bericht past hier dan verder eigenlijk ook niet.
  Hoewel ik gisteren met de elektriciens erbij de vaatwasser had lopen en de beide aardlekschakelaars (tijdelijk en kort) aan had staan. Snap dan ook niet wat er tussen gisteren en nu anders is geworden.

  Verandert dit nog iets aan bovenstaande antwoorden?

  Trouwens: "fout in bedrading installatie", neem aan dat jullie daar de meterkast mee bedoelen?
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Dat kan maar kan ook elders in de installatie zijn.
   

  Trebbor

  • #6
  Er is inmiddels een andere elektricien bij geweest en die trof in zijn ogen een rommeltje aan.

  Wij hebben het huis gekocht van de Woningbouw, die heeft voordat het aan ons verkocht is een elektricien de opdracht gegeven een extra aardlek te plaatsen, want 5 groepen op 1 aardlek. Na nu blijkt heeft hij dat gedaan, maar hij heeft 1 draad niet weggehaald. Met als gevolg dat de spanning er dubbel door ging, als ik het allemaal goed heb begrepen.

  Daarna heeft de elektricien die wij hebben ingeschakeld, het nieuwe deel verder uitgebreid. Deze heeft het oude deel nooit meer bekeken (en die eerste fout dus ook niet gezien), geen idee of ze dat eigenlijk standaard moeten doen of niet. Zij hebben de nieuwe groepen voor de keuken per ongelijk buiten de aardlek om gedaan. En dan ook nog eens de draden verkeerd om er in. Die zaten onder en hadden bovenin gemoeten als ik het juist heb. Met dit gevolg, dit is de kookgroep:  Volgens de elektricien van vanmorgen had dit op den duur brand kunnen veroorzaken. En de fout van de eerste elektricien kan er voor gezorgd hebben dat verschillende apparaten veel te veel spanning hebben gehad.
  Samenvattend had de vaatwasser er niets mee te maken en hebben we pech gehad dat twee figuren los van elkaar behoorlijke fouten hebben gemaakt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu