Nieuwe schuur met Ytong blokken

Bjavl22

  • #1
Wij willen graag een schuur gaan bouwen met een afmeting van 5m x 2m en 2.5 m hoog. Op de schuur komt een plat dak. Nu willen wij de schuur opbouwen van Ytong blokken. En daarna stucen omdat ons huis ook gestuct is. Is het een goed idee om dit met Ytong blokken te doen? Zo ja, welke dikte kan ik dan het beste nemen?

Vriendelijke groeten, Bart.
 

Pepjo

  • #2
In Frankrijk bouwen ze ook met gasbeton, in Nederland is het volgens mij geen normale zaak. Je moet minimaal 10cm dikte hebben, omdat het een dragende muur is.

Is het niet simpeler om gewoon betonstenen zoals die in een binnenspouwblad gebruikt worden te nemen ? Die heb je ook in grote formaten en metsel je lekker snel weg.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wordt er ook een spouw in gemaakt ?
 

Bjavl22

  • #4
Bedankt voor de reacties.

Aangezien ik geen ervaring heb met metselen leek het me handig om Ytong blokken te gebruiken. Als je betonstenen op dezelfde manier kan verwerken is dit zeker een goede optie. Is dit duurder dan Ytong?

Er wordt geen spouw gemaakt, ik wilde het van binnen uit met steenwol isoleren.

Groeten, Bart.
 

Pepjo

  • #5
Of je nou metselt of gasbeton gebruikt, het belangrijkste is toch dat je een goede fundering maakt en alles goed uitmeet en waterpas stelt.

En of je dat dan invult met het een of ander maakt wat betreft werkzaamheden niet zoveel uit. Betonstenen zijn per vierkante meter wat goedkoper, als ik me het goed herinner.

Kijk eens op deze site voor meer info.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Aangezien ik geen ervaring heb met metselen leek het me handig om Ytong blokken te gebruiken.
Deze blokken lijken me niet zo geweldig voor een dragende muur die gestuct wordt aan de buitenkant, een keer met de kruiwagen er tegenaan en er zit een deuk in, vooral op de hoeken.

Gebruik liever betonstenen of gewone metselstenen die hebben een grotere draagkracht en zijn aanmerkelijk stabieler dan de blokken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu