Nieuwe overkapping maken

Ik ben een nieuwe overkapping aan het maken voor wat tuin gereedschap.
Op de balklaag wil ik douglas vellingplanken maken. De overkapping zal aan 2/3 kanten dichtgemaakt worden voor inregenen.
Op het dak wil ik rechtstreeks Epdm lijmen, is het verstandig hier nog een dampremmer tussen te plaatsen ivm schimmel onderkant platen? Liefst wil ik er geen isolatie bovenop leggen deels kosten en dan kom ik nog hoger uit, en wil onder de aangrenzende garage blijven.
 
Maar Als ik vellingdelen als dakbeschot gebruik. Hierna de pir platen wil bevestigen op de balklaag, dan zitten toch altijd de schroeven die bevestigd zijn op de balklaag in de weg? Kies ik ervoor om de pir platen niet te bevestigen op de balklaag dan heb ik maar max. 15mm voor het bevestigen in het dakbeschot, lijkt me erg weinig.
 
Opbouw van buiten = boven naar binnen.
Dakbedekking, epdm in dit geval.
Isolatie geschroefd of gelijmd op de onderconstructie .
Dakbeschot, velling delen.
 
Maar hoeven de naden dan niet gepurt oid te worden? De ene zegt wel weer folie eronder, de ander weer niet. Pir platen lijmen of kitten op dakbeschot moet ook kunnen toch?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
103
Dak en schoorsteen
wgb
Reacties
3
Weergaven
388
Dak en schoorsteen
Sander 1972
Reacties
2
Weergaven
397
Dak en schoorsteen
Jorgnieuwegein
Reacties
2
Weergaven
338
Dak en schoorsteen
michs
Reacties
4
Weergaven
803
Dak en schoorsteen
Mike12

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu