Nieuwe keuken vlek in composiet blad

Davidwerf

  • #1
Bij ons wordt op dit moment een nieuwe keuken gezet. Bij het binnendragen van het blad viel me direct een vlek op. Dacht dat het stof was omdat iemand hem daar wellicht had opgepakt.
Maar dit was niet zo. Het zit echt in het blad. De keukenzetter zei dat het vrij normaal was. Daar zit dan net even wat meer / minder bindmiddel e.d zou zitten. In totaal is er 9 meter blad en dat is allemaal netjes en redelijk effen grijs, althans zoals composiet zou moeten zijn volgens mij. Die ‘vlek’ stoort ons dus. Komt ook precies voor het raam met vol licht erop waar we er niks op kunnen zetten. Maandag gaan ze verder met zetten. Graag even advies of dit normaal is of niet. Wij zitten er nogal mee. Ik hoop dat de foto duidelijk is.

595BAF09-1710-443D-9634-653A87E1BB14.jpeg
 

Ambidexterity

  • #2
Nee, is niet normaal, ik zal het niet accepteren.

Composiet, graniet moet je wel goed mee omgaan kalk in water, hete pannen en zulk soort zaken kunnen problemen geven.
Wij hebben iets van een jaar nu een composiet zwart blad met heel iets steentjes er in, erg mooi, maar mijn vrouw moet alles uit de kast halen om te zorgen dat er geen rare kringen/vlekken in komen.
Composiet, graniet, steen enzovoort zijn een beetje poreus, ik heb gelezen dat je ±2x per jaar het blad moet behandelen met een of ander goedje.
Onze oude graniet blad heb ik vorige week geplaats op onze nieuwe buiten keuken en ik heb het behandeld, na 48 uur is het volledig op kracht. Ik heb nog geen vlekken/kringen gezien en water druppeltjes blijven als druppeltjes liggen.

Dit lange antwoord was niet geheel je vraag, maar misschien wel een handige aanvulling voor de toekomst van je blad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu