Nieuwe keuken laten installeren

Berma

  • #1
Ik heb ooit 25 jaar geleden zelf mijn keuken ontworpen en gemaakt.
Alles met donkere houten panelen ook zelf gemaakt.
Alleen nu heb ik daar de conditie niet meer voor en wil ik een nieuwe keuken laten plaatsen.

Ik loop daarmee tegen de volgend problemen aan:
Achter het keukenblok heb ik verwarmingsbuizen lopen, dubbele 22 mm waterleiding circulatie leiding van de boiler koudwaterleiding en een gasleiding.

Dit alles op afstandbeugels met isolatie welke 10 cm ruimte vergen achter het keukenblok.

Als ik nu een gangbaar keukenblok laat plaatsen denk ik niet dat daar genoeg ruimte voor is, dus moet het blok naar voren en het aanrechtblad dieper worden. Kan dit wel ?

Wat ik ook heb gedaan is mijn tegels van de keukenvloer over een" zult "
vloertje gelegd en deze niet onder het keukenblok laten doorlopen.
Ik zou graag dit aan smeren met zoiets als een egaliseer middel om onder alles gelijk te laten lopen zodat de keukenstellers met een vlakke
ondergrond kunnen werken.

Niet dat ze dit absoluut nodig hebben maar andere zaken zoals een koeldiepvriezer heeft dit wel nodig.
Ik heb het niet over een inbouw koeldiepvriezer maar een vrijstaande naast het keukenblok.

Ik zoek dus een soort egaliseer pasta die zo hard wordt als beton waar je met wieltjes van de vriezer over kunt rijden en die in een dunne laag gelegd kan worden.
Bestaat er zoiets?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan natuurlik ipv het blok naar voren en het blad dieper ook een voorzet wand maken waartegen je alles monteert.

Volgens mij wordt egaline hard genoeg voor een vriezer en spiegel glad.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een goede kwaliteit egaliseermiddel is inderdaad hard genoeg voor de wieltjes van een vriezer mits die niet wekelijks verschoven wordt.
Een alternatief is tegels onder de vriezer, de dikte van de laag hebt u niet omschreven dus ik weet niet of dat mogelijk is.
 

Espaan

  • #4
Het zal natuurlijk sterk afhangen van het blad dat je kiest. Ik heb geen idee of de standaard werkbladen er ook dieper zijn.
Wij zaten in onze keuken een beetje met hetzelfde qua diepte, maar omdat we hebben gekozen voor terazzo dat ter plekke wordt gemaakt was dat geen probleem.
 

Pepjo

  • #5
Er bestaan werkbladen van 70 cm diep. En als je een blad op maat laat maken,in hardsteen of iets dergelijks, dan kan dat sowieso.

Wat ik zelf heb gedaan is een soort bak tussen blad en muur. Hierin zitten wandcontactdozen weggewerkt en vakken om flessen en dergelijke in te zetten.
 

Berma

  • #6
De dikte van de laag varieert maar is minimaal de dikte van de tegels ik schat die op 8 mm.
Verder heb ik wel eens een egaliseermiddel gebruikt daar was ik toen niet tevreden over,het brak snel.
Natuurlijk als er daarna over getegeld wordt is er niets aan de hand.
Dus ik zou egaline kunnen gebruiken iedereen mee eens?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wanneer u 8 mm ruimte hebt zou ik toch kiezen voor tegels, ze zijn harder en het is veel gemakkelijker schoonmaken en houden.
U kunt de tegels lijmen met montagekit dat scheelt weer ruimte.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
8 mm is te veel voor egaline.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu