Nieuwe gevel plaatsen 1900 huis

SilvanoLeka

 • #1
Goede avond allen,

Onlangs heb ik samen met mijn vriendin een oud huis gekocht uit het jaar 1910. We hebben dit huis gekocht om het volledig te strippen en na onze smaak te maken.

Om te starten heeft het huis een dubbelsteens muur en gevel zonder spouw. Dit willen we als eerste pakken. Na wa research zijn we uitgekomen op 2 opties die ons een goed idee leken

Optie 1:
- Nieuwe gevel te laten metselen, nieuwe fundering te storten voor de oude gevel en deze fundering te koppelen. Echter heeft het oude huis een pyramide gemetselde fundering ( fundering op staal ).

De vraag hier luid, is het een optie om een gemetseldee fundering te ankeren met een nieuwe betonnen fundering met ankers etc?

Optie 2:
- PIR isolatie platen of andere isolatie platen tegen de oude gevel aan monteren en laten bekleden met eventuele streenstrips. Dit leek ons ook een mooie optie, echter lees ik hier niet veel ervaringen over:

De vraag hier luid, verzwaard deze isolatiemethode ook de bestaande bouwconstrucite, zo ja, te zwaar voor de huidige fundering?

Ik hoor graag jullie meningen, alles is welkom.

Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Isoleren buitenom is isolatietechnisch gezien het beste en dit kan prima uitgevoerd worden.
  Er zijn hierboor speciale gevel isolatieplaten in de handel die gelijmt en vastgezet worden met speciale kunstof spijkers hierop kan dan een stuclaag of steenstrips worden aangebracht. Maar om een volledige isolatieschil te verkrijgen zal wel de gehele woning gedaan moeten worden ook is het een vrij dure vorm van isoleren. Een voorbeeld hiervan is is#bouw
   

  SilvanoLeka

  • #3
  Bedankt voor je reactie @marcn88

  Inderdaad, de gevel isolatie is een goeie optie. We hebben een budget van 160.000 euro voor de voorbebouwing.

  We wilden ongeveer 30.000 euro wegleggen voor een totale gevel renovatie, dit zal dan met gevelplaten worden of een totale hele nieuwe gevel rondom het huis. Het gaat hierbij om ongeveer 170 m2 gevel.

  Welke optie zou prijs technisch beter uitkomen?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Vraag offertes aan bij gespecialiseerde bedrijven. Prijsinformatie en vergelijkingen worden op dit forum niet gegeven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu