Nieuwe dakgoot plaatsen mag dat?

henry29

  • #1
Ik woon in het midden van rijtjeswoningen, de dakgoot lekt aan 2 kanten, als er een nieuwe dakgoot geplaatst wordt dan moet er ook geslepen worden aan de goot van de buren. Daarom mijn vraag mag ik dit werk verrichten? Ik ga ze uiteraard op de hoogte stellen
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Je kunt enkel jouw deel van de goot laten vervangen ja. Maar wellicht is de goot bij de buren net zo slecht en willen ze wel meedoen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Heeft elk huis ook een eigen regenpijp?
Zo ja dan zou ik het meteen aan gaan passen zodat het niet meer 1 goot is maar dat je je eigen goot hebt en de buren ook voor hun eigen goot moeten zorgen.

Zelfde hebben wij met onze achterburen als er ooit nieuwe bitumen op het dak moet dan wordt er meteen een scheiding gemaakt tussen de verschillende panden en is mijn dak lek dan zit het ook echt in mijn dak zodat ik het zelf kan gaan repareren en de buren niet op kosten hoef te jagen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Staat er niets in de leveringsakte over mandeligheid, erfdienstbaarheid etc?
 

henry29

  • #5
Edwinnn daar weet ik niets van kan wat papieren opzoeken als ik die kan vinden

Gerrit B Het is een rij van 5 woningen ik woon precies in het midden en heb een regenpijp, de 2 buitenste woningen hebben ook ieder een regenpijp, in totaal dus 3 regenpijpen
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Dan gaat het feest niet op en zal er inderdaad wel iets over in je akte staan want 2 woningen op 1 regenpijp aansluiten dat kan wel eens problemen geven als het echt hard gaat en verwacht wel dat er iets over vermeld zal zijn en dat je dan niet zomaar even de buren af kunt koppelen.
Maar als er iets over vermeld staat dan kun je ook geluk hebben en dat de kosten niet alleen voor jou zijn maar dat die ook met z'n allen gedeeld moet worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu