Nieuwe bekabeling over oud rietplafond

bbinnenweg

 • #1
Ik moet bekabeling vernieuwen in een oud rietplafond, er liggen stalen buizen. Zijn er mensen die ervaring hebben met het 'sturen' van een pvc buis over de rietlaag vanaf een lichtpunt naar de muur? Bij poging 1 kwam ik op 25 cm van de muur een raveelbalk tegen en kon niet verder. Verder moet ik voor deze pogingen flinke gaten in het plafond maken (10x10cm), is dat nog te repareren? De tip heb ik van een kozijnen bedrijf die dit naar zeggen talloze malen succesvol heeft gedaan.

IMG-20200627-WA0001.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Is het niet beter om het stuc-op-riet plafond te vervangen door gipsplaten? Kun je ook direct je PVC-buis beugelen volgens de norm.
   

  bbinnenweg

  • #3
  Ik was aan het kijken om direct op het oude plafond te raggelen met 5x5 en gipsplaat, maar toen kwam de tip. Ik wil ook graag 'boven' de oude bovenlichten blijven die de sfeer bepalen. Liefst zonder stofstorm natuurlijk. Maar misschien wil ik wel teveel.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Zou ook dat riet weg halen is een grote rommel.
  Nu heb je de kans.
  Dan kun je ook alle oude elektra meteen goed vervangen.
  Die gaten in dat oude plafond zijn moeilijk bij te werken.
  Bovendien is het iets brand veiliger als het riet weg is.
  Let wel op, dat het een grote stofboel wordt bij het weghalen, dus wel even een mond kapje op zetten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu