Nieuw leidingnet aanleggen tijdens verbouwing. Maar wat?

Crypo

  • #1
Hallo,

Ik heb onlangs een huis gekocht uit een jaren 50. Alles qua leidingen is aangelegd met koper/staal en afvoeren is deels pvc en vermoedelijk gres (bordeau kleurig)?

Nu wil ik alle radiatoren weghalen beneden en vloerverwarming leggen dmv flexibele buizen vanaf de Cv.

Hiervoor moet ik dus aanpassingen doen op mijn leiding net omdat het van her naar der loopt. Onnodige hoogte verschillen e.d.

Ook wil ik alle oude leidingen in de grond vervangen vooraleer ik een nieuwe beton vloer stort. En vanaf de watermeter alles vervangen.

Na onderzoek online ben ik op alplex gestuit. Wat in mijn ogen heel interessant is.

Kan iemand mij zijn/haar ervaring delen mbt tot flexibele leidingen tov koper/staal?

Thanks!
 

Haplo

  • #2
Tijdwinst.
Je hoeft niks meer te buigen met een buigijzer. Niks meer te solderen, waarbij schuren en schoonmaken ook van toepassing is.
En je weet 100% zeker dat het niet lekt.
Qua prijs zul je misschien iets meer kwijt zijn, maar je behaalt tijdwinst.
 

Marcn88

  • #3
Een installatie in kunstof uitvoeren is meerdere malen goedkoper dan in koper het werkt sneller en je hebt een stuk minder koppelingen nodig want het is redelijk flexibel en op rol verkrijgbaar tevens is dit er met mantel of isolatie
vanaf de ketel met 25/26 vertrekken naar de verdeler van de vvw denk ook aan een bypass ventiel tenzij u de gehele installatie als ltv uitvoert en dus een verdeler zonder pomp plaatst tevens de kw leiding vanaf de meter uitvoeren in 25/26 om zoveel mogelijk drukval te voorkomen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu