Nieuw huis, kruipruimte vocht

Michel123

  • #1
Hoi, wij hebben een nieuw huis en mochten vandaag een rondje lopen. Nu keek ik in de kruipruimte en zag ik dat deze mega vochtig is. Dat kan natuurlijk komen door het natte weer, maar ik schrok er wel van. Het tempex van de vloerisolatie hangt helemaal vol druppels. De makelaar zegt dat dit vaak voorkomt en helemaal geen probleem is. Ik ga sowieso kijken of er niet meer ventilatie gewenst is. Het ruikt totaal niet muf in huis dus ik maak me niet direct zorgen over schimmels. Waar ik twijfels over heb, kan dit kwaad voor de constructie, vloer? Het huis komt uit 95 dus betonrot is niet aan de orde toch?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je moet je inderdaad afvragen of er sprake is van een probleem of niet. Gewoon een jaar monitoren of je in huis last hebt of krijgt van vocht of bedompte lucht, zo nee: geen probleem. Grote kans dat in het voorjaar de kruipruimte ook weer wat droger wordt (mede afhankelijk van de regio waar je woont). Wellicht alvast even kijken of de kruipruimte geventileerd wordt. En toegang tot kruipruimte hoort luchtdicht te zijn . Verder voorlopig niets doen.
 
Laatst bewerkt:

Michel123

  • #3
Dank voor uw reactie. Ik kijk het even goed aan als we de sleutel definitief hebben. Ik maakte mij vooral zorgen dat het blijvende schade aanricht of al heeft aangericht. Maar ik begrijp uit verschillende berichten dat een natte kruipruimte regelmatig voorkomt.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zelfs permanent 30 cm water in de kruipruimte komt in bepaalde regio's voor. Maak je daar niet te druk over.
 

Michel123

  • #5
Dat is fijn om te horen en die condens op het tempex van de vloer isolatie kan daar ook bij horen? Dank voor de snelke reactie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu