Netatmo thermostaat monteren op intergas cv

Ako

  • #1
Ik wil een oude Honeywell round modulerende thermostaat vervangen door een Netatmo modulerende thermostaat, maar kom er niet uit hoe de relay geïnstalleerd moet worden. Probleem is vooral dat de brander automaat (intergas prestige cw6) waar ik de draden moet monteren er niet volledig uit komt. De opentherm draden moeten op 11 & 12, spanning op 2 & 4.

branderautomaat zit nog vast aan andere draden, en komt er niet voldoende uit om iets anders te bevestigen. Als alternatief dacht ik om voeding direct op stopcontact aan te sluiten, echter heb ik hier alleen bruin en blauw, geen aarde dus. Voor opentherm dacht ik de bestaande draden door te knippen en met een kroonsteentje te verbinden met de relay draden.

Gaat dit werken en is dit veilig?

bedankt,
andrej

F1C211FA-8DE0-414E-AF12-8D391C3637E9.jpeg 97F44F3B-2D65-4495-8631-19E9A56B7737.jpeg E7EC431F-B052-4CA5-B4A0-A7C78DFDE08E.jpeg 6478328A-EDDC-46F6-ACCF-0606333654CD.jpeg
 

Onderhoudtje

  • #2
Zelf ken ik deze thermostaat niet zo goed, alleen weet ik wel dat je alleen de thermostaat draad (11 en 12) uit de ketel moet gebruiken. De voedingsdraad (2 en 4) mag je niet afknippen of aftakken, als je dit doet krijg je storing in de ketel. Je zal de relais van de kamerthermostaat op een eigen stopcontact moeten aansluiten.

Tip: Op de website van Netatmo staat een filmpje hoe je de kamerthermostaat moet aansluiten.
 

Ako

  • #3
Dank voor je reactie, probeer inderdaad handleiding en video van Netatmo te volgen, maar dat lukt niet. Volgens de handleiding van intergas moet de branderautomaat er helemaal uit gehaald worden zodat je vanuit achteren een nieuw draad kunt toevoegen om deze vervolgens in de branderautomaat op 11 & 12 te bevestigen. Branderautomaat komt er echter niet voldoende uit door de bestaande draden, en ik kan dus niet goed bij 11 & 12 om er iets nieuws in te stoppen.

iemand ervaring met een intergas prestige cw6 die hiervoor tips heeft?
 

Onderhoudtje

  • #4
Als het goed is zit er op de achterkant en schroef die de branderautomaat vasthoudt.

Maar kan je het draad (11 en 12) niet volgen waar het uit de ketel komt en hem daar niet onderbreken.
 

Lange Herman

  • #5
Ik ga er van uit dat de cv-ketel is aangesloten aan een geaard stopcontact?
Dan plaats je daar tocht een splitter in oid?
 

Ako

  • #6
Wat bedoel je met splitter? Stopcontact is er inderdaad, en er is nog ruimte voor een stekker. Ik wilde een stekker op de draden van de relay bevestigen, ipv direct op de cv ketel. Maar de relay heeft alleen bruin en blauw, dus geen derde draad voor aarde. Voor de opentherm aansluiting dacht de bestaande draad door te knippen en aan de relay draden te bevestigen via een kroonsteentje. Lijkt dus de beste optie?
 

Ako

  • #7
Mocht er in de toekomst nog iemand een Netatmo modulerende thermostaat willen aansluiten op een intergas prestige cw6, bovenstaande aanpak werkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu