Nehobo vloer

Bennieboy84

  • #1
Hallo. Ik heb een vraag betreft mijn vloer.

Ik heb een oudere woning rond ( 1957 )
Ben sinds eind 2017 bezig met verbouwen. Meeste is al af. Destijds wist ik niet zo goed wat ik moest doen met de vloer. Er waren in de woonkamer hoogte verschillen met voor en achter.
Had toen maar gekozen om het te laten egaliseren. Dit 2 keer laten doen. Heeft wel een mooi resultaat geleverd. Maar evengoed loopt de vloer erg ongelijk. Dit merk je gewoon als je er overheen loopt. In 2019 had ik ook met een bladblazer isolatie parels in de kruipruimte gespoten.

Ik moest er nu weer onder om wat extra leidingen te leggen. En wilde toch zeker weten hoe het nou zit met deze vloer. in de kruipruimte merk je ook dat de bakstenen niet gelijk lopen. En midden lijkt het een beetje doorgezakt. Niet heel veel. Na wat googlen vond ik informatie dat deze vloeren maar een levens termijn hebben van 50 jaar. Wat mij dus erg doet twijfelen of ik niet beter meteen een nieuwe vloer had moeten plaatsen. En of ik nu dit maar beter alsnog kan / moet doen. Heb een hoekwoning, en aan de hoekkant komt ook veel grondwater naar boven met regen.

Er is nu iemand langs geweest een schuimbeton specialist. Deze gaf aan dat zover hij kon zien de vloer er nog goed uitziet. Maar dat ik de vloer niet eruit kan slopen. Omdat deze in de muur loopt.
Dit is helemaal geen optie ??
Volgens hem moet ik de dekvloer eraf halen en dan gaten boren door de vloer en dan kunnen ze daarin schuimbeton plaatsen. En hij had het over de fundering injecteren ? Misschien weten jullie hier wat meer vanaf ?

Het volgende waar ik mee zit is dat de nehobo vloer zelf al ongelijk loopt. Ik kom aan de hoek kant van de woning hoger uit dan aan andere kant woning.
Dit was al een probleem met egaliseren. En eigenlijk wilde ik alles gelijk hebben. Ik kom nu eigenlijk te hoog uit met mijn vloer. Ik vraag mij af of het mogelijk is om een eerste laag van de nehobo vloer af te halen ? In de gang had ik ook een stuk ingefreesd om leidingen door het eerste gat te laten lopen. En weer dichtgesmeerd. Of heeft dit hele slechte gevolgen voor de constructie ?
Sorry voor de wat lange tekst
Bijgaand ook wat foto's.

Screenshot_20231204-203515-170.png IMG_20231204_132804315.jpg IMG_20231128_131922437_HDR.jpg IMG_20231128_131937810.jpg IMG_20231204_133128692_HDR.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Bennieboy84 schreef:
levens termijn hebben van 50 jaar.
Onzin.


Het gedeelte boven de blauwe lijn weghalen heeft tot gevolg dat je vloer instort.
Het kan ook zijn dat je woning wat scheef weggezakt is.
De cementdekvloer kan eraf en dan opnieuw een vloer aanbrengen.
 

Bennieboy84

  • #3
Hallo Rola.

Bedankt voor uw reactie. dat zou ook nog kunnen ja dat in de jaren de woning wat weggezakt is. Hoewel ik ervan uitga dat de fundering gewoon nog goed is.
3 jaar geleden hebben ze bij mijn buurvrouw uitgegraven en een funderings onderzoek gedaan. Wat goed was.

Duidelijk dat ik het bovenste gedeelte niet zomaar eruit kan halen.
Maar wellicht dat ik de kruipruimte vol laat lopen met schuimbeton. Zoals de schuimbeton specialist had aangegeven. Dekvloer eraf en dan wat gaten in de vloer waar ze de kruipruimte in vol laten lopen.
Als het schuimbeton eronder zit is het dan alsnog niet mogelijk ?
Vraag dit ook voor evt vloerverwarming.
Ik kan niet meer omhoog met de vloer.
Als het constructief met schuimbeton eronder nog steeds een risico is dan maar geen vloerverwarming.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Fundering op palen of op staal?
Lintvoegmeting geeft een goed inzicht of de woning aan het scheef zakken is.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
als je de kruipruimte laat vollopen denk dan ook aan het vervangen van het leidingwerk zoals riool, water,gas,cv
nu kun je er nog bij later als get volgestort niet meer
 

Bennieboy84

  • #6
De fundering staat op palen.
Lintvoegmeting moet ik laten doen ? De gemeente heeft wel bij mij tijd terug een pen in de muur geboord. Om de zoveel tijd kijken ze daarmee betreft verzakking. Ik hoor er verder niks over.

@Marcn.88
Geef je daarmee aan dat het beter is om toch maar niet vol te laten storten ?
Alle leidingen zitten er nieuw in sinds 2018.
Er zat nog helemaal geen cv installatie in deze woning bij aankoop. Betreft cv is alles uponor.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Bij een huis op palen heeft het vullen van de kruipruimte geen constructieve toevoeging. De bodem incl de schuimbeton zal blijven zakken.
Met één meetpunt weet je niet veel, als ze 2 keer per jaar komen meten, dan weet je of je woning op dat punt beweegt, de rest wordt niet gemeten.
 

Bennieboy84

  • #8
Ok duidelijk. Van de buitenkant is er geen verzakking waarneembaar. Bij aankoop had ik er ook een bouwadviseur naar laten kijken deze gaf toen ook aan dat het er goed uitziet. In de kruipruimte is dit ook niet waarneembaar.

Maar ik begrijp hier dus uit dat met zo een oude woning op palen je sowieso wel altijd wat verzakking hebt ? Wat zijn dan alternatieven voor de vloer ? Gewoon zo laten ? Ik ga ervan uit dat ik nog wel 40 jaar in deze woning zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu