Nefit Smartline branderautomaat vervangen

K!ungel

  • #1
ola,
  • korte vraag: is het voor een leek te doen om zo'n UBA te vangen? Het ziet eruit als een module die je zo op een printplaat drukt.
  • lang verhaal: met enige regelmaat geeft de CV hier foutcode C3 aan.
    Een keertje helemaal aan en uit zetten lost weer even op. Is natuurlijk niet ideaal en er komt een moment dat ie niks meer doet.
    Apparaat wordt keurig onderhouden en laatste keer gaf de monteur aan dat het waarschijnlijk het fout is van de branderautomaat.
    Daar hangt nieuw nogal een fors prijskaartje aan. Gebruikt kosten ze de wereld niet, dus misschien is het moeite van het proberen waard.

Schermopname (6).png
 

Onderhoudtje

  • #2
Ik vermoed dat je storingcode 3C bedoeld, als de storing zich voordoet druk dan op de sleuteltoets, welke subcode krijg je dan? Storingscode 3C betekend dat de ventilator onregelmatig draait tijdens het opstarten.

Bij storingscode 3C begin je eerst met het vervangen van de ventilator, blijft de storing daarna nog steeds dan kijk je naar de branderautomaat. Het kan namelijk ook nog aan de KIM liggen en hiervoor moet nefit zelf langs komen om het probleem op te lossen.(Garantie)
 

K!ungel

  • #3
Ohja, 3C. Ik op de volgende storing om op het sleuteltoetsje te drukken; subcode weet ik nl. niet.
Kan wel even duren, er zit zo'n 3 tot 5 weken tussen de storingen.
Wat zouden die subocdes kunnen zijn? Het is idd de ventilator die gek doet tijdens de storing. Ventilator is nog niet vervangen, wel de laatste keer (extra) goed schoon gemaakt.
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
ik zou ook eerst de ventilator uitwisselen, mocht u de uba willen wisselen schroef bovenop losdraaien dan uba naar boven uitnemen let op dat de kim (soort usb stickje) ook in de nieuwe uba geplaatst moet worden
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
De Kim module wordt alleen maar gebruikt om het toestel op te starten en de branderautomaat te melden welk ketel type aan de automaat hangt dus die is niet stuk.

De ventilator kan defect zijn, maar de automaat die de ventilator aanstuurt maakt even veel kans om het op te geven beiden zijn elektronisch aan elkaar gekoppeld.

Als je beide goed gebruikt kunt kopen is het te doen anders wordt bijna net zo duur als een nieuwe ketel van een ander merk.

Vr Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu