Nefit Smartline basic, even warm water daarna blijft het koud

MPWvanNunen

  • #1
In mijn huis hangt een Smartline basic die gewoon elk jaar een service/schoonmaakbeurt krijgt. Nooit geen problemen gehad, maar nu geeft de ketel geen warm water meer, er is geen storingsmelding op het bedieningspaneel of thermostaat, ik hoopte op een defecte 3 wegklep, dus die heb ik vervangen, maar helaas.
Zodra ik de warmwaterkraan aanzet geeft hij na een tijdje een beetje warm water, maar dat wordt daarna weer koud.

Wat kan dit zijn?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • The headhunter

    Specialist Elektra
    • #2
    Wat heeft de ketel aan als je warm water tapt?
    Ik vermoed datbde tapsensor niet werkt.
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #3
    waarschijnlijk is je ww uitstroomsensor defect.
     

    MPWvanNunen

    • #4
    Als ik warm water pak, dan gaat er geen lampje branden bij het kraantje, en ook springt de brander niet aan,

    Is zo'n warm water uitstroom sensor makkelijk zelf te vervangen,?
     

    De loodgieter

    Vaste beantwoorder
    • #5
    1oo% de sensor, en ja. Sommige gaan makkelijk andere wat moeilijker.
     

    MPWvanNunen

    • #6
    Dank voor deze reacties, de sensor is besteld
     

    MPWvanNunen

    • #7
    Ik heb het onderdeel besteld maar twijfel nu of ik het goede heb besteld, wat is het onderdeel nummer hiervan ?
     

    MPWvanNunen

    • #8
    Na veel vertraging door de post eindelijk de sensor binnen gekregen, maar het probleem is hiermee niet opgelost, gelukkig is het mooi weer, en is koud douchen nu niet zo erg even voor de zekerheid, welke sensor is de warm water uitstroom sensor, ik heb degene die onderaan aan de linkerkant zit vervangen.
    Ik heb gemerkt dat ik alleen bij het opnieuw opstarten van de ketel even warm water krijg, maar dan gaat de brander natuurlijk ook even aan, daarna krijg ik alleen maar koud water.
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #9
    er zitten 2 sensoren onderin het boilertje 1 is een korte sensor dit is de uitstroomsensor en 1 is langer dit is de bewaartemp sensor,
     

    MPWvanNunen

    • #10
    Dank je voor je reactie, alleen heb ik geen boiler, dus maar 1 sensor het andere gat is afgedopt
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #11
    u heeft de versie met platenwisselaar?
    deze is voorzien van een flowsensor deze zit boven de kw inlaat achter de platenwisselaar
     

    MPWvanNunen

    • #12
    Okee, dan ga ik daar nog eens naar kijken, thanks again
     

    MPWvanNunen

    • #13
    Is dit de flow sensor die je bedoeld?

    En kan deze sensor voor mijn probleem zorgen ?
    20220805_144831.jpg
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #14
    ja dat is hem, bij het demonteren wil het wel eens voorkomen dat de sensor er niet heel uitkomt dan dient de kw leiding los genomen te worden en dan met een lange schroevendraaier oid de sensor eruit tikken naar boven.
     

    MPWvanNunen

    • #15
    Eindelijk de sensor ontvangen, en yes, het probleem is hiermee verholpen, veel dank hiervoor Marcn.88
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #16
    bedankt voor het terug melden.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu