Nefit Ecomline drukmeter blijft boven de 3 bar

Gert B

 • #1
Onze Nefit ecomline hrc geeft door het overloop ventiel telkens water, doordat de druk boven de 3 bar uitkomt. Aftappen tot hij bijna op 1 staat helpt een paar uur, daarna staat hij weer boven de drie en begint te lekken.
Nu heb ik het expansievat en de overloopventiel vervangen, direct een paar uur later weer hetzelfde probleem. Het gekste is dat het na enkele dagen voorbij was en hij heeft het nu drie dagen goed gedaan. Maar vanmorgen begon het probleem opnieuw. Belangrijk misschien voor een expert, het water wat ik aftap (om het weer op normale druk te krijgen) is hoegenaamd koud, terwijl de boiler en cv warm is. Mijn gedachten zijn dat de boiler misschien kapot zal zijn, waar komt anders het water dan vandaan? Ik weet het niet meer, wie kan mij verder helpen.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Gert B.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Inderdaad en lekke boiler.
   

  Gert B

  • #3
  Hartelijk dank voor het snelle antwoord Nu komt er gelijk iets achter aan.
  Ik heb van een installateur een gebruikte boiler gekocht 25 lt.
  Deze komt ook uit een Nefit Ecomline maar dan een horizontale en de mijne is verticaal geïnstalleerd. M.a.w. De mijne is iets kleiner en dikker, maar de 4 knel koppelingen die er onder zitten zijn gelijk. Ik moet natuurlijk qua ophanging iets verzinnen, maar mag ik dit of kan ik dit ongestraft doen. Een nieuwe boiler kost mij anders zo'n € 500,00.

  Bij voorbaat mijn dank alvast.
   

  DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #4
  Ja, als je het pas kan maken dan kan dit....er natuurlijk wel vanuit gaande
  dat we over 2 identieke capaciteiten van de boiler praten...dus de KW
  van de 2 boilers :wink:
   

  Gert B

  • #5
  GELUKT!!
  Via marktplaats een zo goed als nieuwe ketel voor € 200,00 uit Eindhoven (Geldrop) gehaald en gisterenavond nog geplaatst. De juiste ketel die voor deze verticale cv gemaakt is. Alles werkt weer naar behoren en die andere ketel gaat zo op marktplaats voor een prikkie. Iedereen die mij geholpen heeft hartelijk dank hiervoor, wanneer ik iets terug kan doen hoor ik het wel.
  En o Dexter dat pas maken ging echt niet, ook niet aan te bevelen, maar wel bedankt voor de steun die ik gekregen heb, het motiveerde mij om er tegen aan te gaan (als leek)
  M.v.g.,
  Gert B.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu