Nefit 2510, geen warm water..wel verwarming

Henk2510

  • #1
Beste klussers,

Na al lange tijd hier tips te hebben gelezen nu zelf ook maar eens een verzoek om hulp hier plaatsen.

Ik bezit een Nefit 2510 V Combiketel welke de laatste jaren de nodige kuren vertoont en vertoond heeft. Inmiddels zijn de klep, de spoel van de klep en temperatuurvoeler ( 2 rode draden) vernieuwd.

Nu zit ik nog met het volgende probleem. Momenteel is het onmogelijk om warmwater te vragen. Zowel douche als heet water. Wat er gebeurt is dat de ventilator begint te draaien. Het gasblok ontsteekt en gaat meteen weer uit. Er knippert 1 maal de rode led op de besturingsprint. De klep sluit weer. Dit herhaalt zich ongeveer (ik overdrijf niet) 100 keer voor de ketel een keer 2 minuten ontsteekt en daarna weer rustig wordt.

Ditzelfde ritueel gebeurt telkens als er warm water wordt gevraagd. Ook wordt niet automatisch de temperatuur van het tapwater verhoogd. Normaal gebeurde dit altijd 2-3 keer per dag zodat er voldoende voorraad is, maar tegenwoordig blijft het stil.

Wie o wie heeft er tips/adviezen wat te doen. Verwarming gaat trouwens prima, het gaat alleen om het warmwater gedeelte van de CV.

Bij voorbaat enorm dank!

Edit: ik heb zojuist de comfortknop eens opengeschroefd. Ik voelde namelijk dat deze geen verandering meer uitvoerde bij het verdraaien van de knop. Heb de koperdraad weer op de juiste plek gelegd en nu klikt de knop weer als je eraan draait. Vraag aan de kenners is of zo'n comfortknop zulke symptomen als hierboven genoemd kan veroorzaken?

Mocht het probleem weer optreden dan is het wellicht zinvol de comfort-thermostaatknop te vervangen?
 

MarcoDezicht

  • #2
Het is inderdaad de regthermonstaat van het warmwater .
Advies is ook om hem te vervangen.
 

Henk2510

  • #3
Hartelijk dank voor het antwoord. Ik zal de (witte) comfort-themostaat aan de voorzijde dan vervangen door een nieuwe. Het merkwaardige van het verhaal is wel dat het warme water soms (zoals vandaag) een tijdlang prima functioneert. Maar na stilstand van enkele uren ontstaat dan die storing. Enfin, we zullen zien wat de nieuwe comfort-thermostaat doet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu