Natte kring in de buitenmuur

Brdrantonie

  • #1
Hallo...

Ik heb een probleem dat al zeker 1 jaar gaande is. Het gaat om een natte plek van circa 30-50cm in de buitenmuur. Van buitenaf is echter niks te zien, maar de kring is aan de binnenzijde wel te zien. Het lijkt een vrij constante plek die dus niet of nauwelijks groter is geworden in de afgelopen maanden.

Ik heb begrepen dat er in een buitenmuur geen leidingen lopen?.. Wat zou naar verwachting de oorzaak kunnen zijn? En wat kan ik hier tegen doen?

Graag jullie ideeën.

Groet, Antonie
 

Chathanky

  • #2
Een koudebrug of een luchtlek kan mogelijk zijn.

Wat is de opbouw van de muur, wat voor ruimte zit er achter, wat is de afwerking binnen/buiten, op welke hoogte tov. de vloer.

Lastig oordelen zulke problemen; met wat ruimere info kunnen we je mischien verder helpen.
 

Brdrantonie

  • #3
De plek zit in de hoek van de kamer op ooghoogte. Aan de binnenzijde zit gewoon bouwbehang. De woning is in 2005 opgeleverd, dusneem aan dat het een moderne buitenmuur is met een goede ruimte ertussen om vocht af te voeren?..

Eerst gedacht dat het misschien van zolder af kwam (via lek bij radiator of zo...), maar goed, op zolder is alles droog, ook de aansluiting op de radiator. Dus denk zelf dat het vanuit de buitenmuur komt..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer de woning van 2005 is moet de aannemer er naar kijken, begin niet zelf met werkzaamheden anders kan de aannemer weer vervelend gaan doen.
 

Chathanky

  • #5
Dat lijkt me inderdaad het beste vermoedelijk is dit een isolatiefout en zelf begin je daar zelf weinig mee om dit op te lossen.
 

Brdrantonie

  • #6
Bedankt voor de snelle reacties! Ik zal maandag eens kontact zoeken met de aannemer. Hopelijk is het probleem enigszins makkelijk te verhelpen.

Groet..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu