Nalooptijd pomp Atag A244C

Meeder

  • #1
De CV pomp van onze Atag A244C ketel (bouwjaar 2010, Z-ready) blijft nagenoeg de hele dag lopen. Zelfs als er geen warmtevraag is en de aanvoer en retour temperatuur gelijk is aan elkaar blijft de pomp nog lang nalopen (soms wel 1,5 uur) voor hij stopt.
De ketel geeft geen foutmeldingen.
De aansturing is sinds dit jaar een Honeywell evohome met modulerende sturing (atag z-ready moet opentherm ondersteunen). De evohome is geplaatst voor het kouder werd en ik kan mij niet goed herinneren of dit gedrag al zo was.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Merk je een probleem in de functionaliteit van de ketel of is het alleen verontrusting over het elektriciteitsverbruik van de pomp?
 

Meeder

  • #3
Het gaat mij niet zozeer om het verbruik van die pomp maar meer om het geluid, je hoort het water hoe dan ook door de leidingen gaan. Overdag en 's-avonds nauwelijks hoorbaar maar als je 's-nachts in bed ligt is het best irritant.
Ik vraag mij ook af waar dat gedrag vandaan komt, in de handleiding staat dat de pomp een nalooptijd heeft van 60s na een warmtevraag. Ik kan nergens vinden wat de temperatuur is waar de pomp op uitschakelt of wat de delta-T tussen aanvoer en retour moet zijn om uit te schakelen. De handleiding en de service handleiding zijn daar nogal onduidelijk in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu