Naam dakkapel

Kcavia

  • #1
Beste,

In juni krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis. We willen een dakapel net als de buren, maar ik kan via google niets vinden over het type dakapel. Ik vind er niet eens een plaatje van via google. Dit maakt het zoeken naar prijzen erg lastig. Ik wil eem globaal idee van de kosten. Ik heb via streetvieuw 2 voorbeelden geupload, zie fotos. Het gaat om een plat dakapel achtige nokverhogende dakapel. Iemand enig idee hoe deze variant heet of wat de kosten hiervan ongeveer zullen zijn?

Ik weet dat ik de vraag bij een specialist kan neerleggen, maar omdat we de sleutels nog niet eens hebben probeer ik het liever eerst via deze weg.

Bedankt alvast
Screenshot_20210309-230930_Maps.jpg
Screenshot_20210309-231022_Maps.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kluskoppel

  • #2
Aanbellen en vragen?
 

Kcavia

  • #3
Is zeker ook een optie, als hier niemand het weet ga ik dat proberen
 

Matt77

  • #4
Dit lijkt mij te vallen onder een dakopbouw. Nokverhoging wordt vaak toegepast in combinatie met een schuin dak erop, waardoor ook daadwerkelijk de nok verhoogd wordt. Dat is in het voorbeeld niet van toepassing. Dus ik zou het op de eerste term houden.

Vraag bij wat aannemers in de buurt wat offertes op. Tevens zou je bij de (toekomstige) buren aan kunnen bellen en vragen of zij het destijds hebben laten plaatsen en bij wie / welke aannemer.

Een dakopbouw zoals deze is in ieder geval vergunning plichtig. Hou daar rekening mee.
 

ABCDE

  • #5
Je zou ook de bouwtekeningen van die opbouw bij de gemeente kunnen opvragen.

Zo'n opbouw betekend wel wat constructieve aanpassingen...
 

Kcavia

  • #6
Bedankt voor de tips! Ik zal ook bij de gemeente navraag doen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Dit is een nokverhoging. Kan met plat dak of met puntdak. Het zal zeker meer stahoogte binnen geven, maar esthetisch is het natuurlijk een gedrocht.
 

Kcavia

  • #8
Binnen rechtop kunnen lopen weegt voor mij toch wel zwaarder dan de esthetischiteit van de opbouw;-)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Tja, ik snap dat functionaliteit ook belangrijk is. Maar het oog wil ook wat (tenminste... mijn oog). Op Funda sla ik lelijke woningen meteen over.

Voor dit soort wijzigingen aan een woning is een vergunning nodig. Afhankelijk of je gemeente een welstandscommissie heeft zul je deze wel of niet krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu