Na uitbreiding systeem nieuwe radiatoren niet helemaal warm

Silla

  • #1
Beste mensen,

Na uitbreiding van het verwarmingssysteem (met een radiator in de voormalige garage, nu werkkamer, en een radiator op het zoldertje van deze werkkamer) worden beide radiatoren niet helemaal warm.

De aanvoer naar deze ruimten komt vanonder het huis. Daar had ik de installateur destijds bij het plaatsen van nieuwe leidingen tbv een keuken gevraagd om een t-stuk in te plaatsen. Daar heb ik dus op voort gebouwd. In beide gevallen gaat het om buizen van 15mm.

Het geheel is aangesloten op een Nefit Smart Line Basic HR(C) ketel die op de zolder van het huis is geplaatst ongeveer anderhalf jaar geleden. Werkt altijd!

Het probleem is dat de beide radiatoren in de aanbouw niet helemaal warm worden: bovenin wel, maar onderin duurt het voor de radiator op het zoldertje een eeuwigheid voor dat die grotendeels warm wordt (de kou zit onder in) en voor de radiator op de begane grond geldt het zelfde met dien vestande dat die voor meer dan de helft ook onderin koud blijft.

Ik heb alle trucjes al toegepast, die in andere vragen zijn voorgesteld: radiator alleen aan rest uit, lucht in de leiding (heb de leidingen meerdere keren los gehad en opnieuw gevuld en ontlucht), de leidingen liggen onder het huis mooi horizontaal, zonder rare bochten, het nippeltje van de knop loopt gesmeerd, radiator scheef gehangen(om eventuele lucht te laten ontsnappen).....De retour leiding blijft evenwel steenkoud. Maar wordt bij het vullen van het nieuw aangelegde deel wel even warm bij het binnenstormen van het verwarmde water uit het andere deel van het huis.

Ik heb onder het huis bij de aansluiting oud en nieuw een stop laten plaatsen, zodat niet heel het syteem hoeft leeg te lopen. (Al heb ik ook dat al een paar keer geprobeerd). Kortom wie helpt! Zou het kunnen zijn dat mijn ketelpomp niet in staat is om het water in de CV op te pompen naar het zoldertje??
Alvast bedankt voor het mee denken....
 

Fiesiekus

  • #2
Hoeveel meters zijn de nieuwe leidingen?
 

Xr8

  • #3
Is er wel warmtevraag? Als het vertrek waar de thermostaat hangt eenmaal warm is, dan zal er geen vraag meer zijn. Zet de thermostaat eens flink hoog en wacht een tijdje. Controleer of ze dan warm worden.

Succes.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Zitten er voetventielen in de bijgeplaatste radiatoren? Zo ja, dan even controleren of deze helemaal open staan.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Pomp te licht,of leidingen te dun.

Of lucht en of verstopping.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Indien er een modulerende pomp in de ketel aanwezig is, per type verschillende mogelijkheden, kan het zijn dat de pompcapaciteit te laag staat ingesteld.

Dit is te veranderen, om de pomp op 100% te laten draaien.

Een te kleine pomp kan niet, omdat de ketel berekend is met het vermogen wat deze pomp verplaatst naar de installatie.

Tijdens het stoken met een pda of PC de ketel monitoren om te kijken waar het fout gaat, is de enige oplossing.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu