Na 1 jaar: badkamertegelwerk scheurt

EdgarZ

  • #1
Ruim 1 jaar na oplevering van ons nieuwbouwhuis scheuren in onze badkamer muurtegels. De tegels zijn door een gerenommeerde tegelhandel aangebracht tijdens de bouw.

Onze badkamer is op de gehele wanden betegeld. Op 1.80 zit een rand van 10 cm breed die ietsje uitsteekt/gebold is. Deze zijn op een muur (de enige betonnen zijmuur van het huis) allen in de lengte gescheurd.

Vraag is, er van uitgaande dat dit niet zo snel behoort te gebeuren, of dit veroorzaakt wordt door de wijze van tegelzetten of iets anders.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Tegels knappen over het algemeen niet zo snel, mede omdat ze meestal met wat flexibele lijm zijn vastgezet.
Een ander geval is als ze met cement zijn vastgezet, daar zie je wel vaak breuk in de tegels.

Of dat bij jullie het geval is kun je vanaf hier natuurlijk niet zeggen.
Maar na een jaar al knappen lijkt me zeker niet goed dus toch even contact opnemen met de aannemer en de situatie laten zien, immers je mag er bij normaal gebruik toch vanuit gaan dat ze wel heel wat langer mee gaan dan een jaar.

suc6

Gerrit Bakker
 

EdgarZ

  • #3
Thanks. Hebben inderdaad al gebeld voor een afspraak, bereiden ons echter voor op argumenten als "tja, zo'n huis werkt dus dat kan gebeuren...".

De vloer moest ook al opnieuw gelegd worden na oplevering, dat was echt een drama. Zal de naam maar niet noemen van de tegelhandel...
 

Toon

  • #4
Helaas kunnen we ons niet mengen in een geschil tussen u en de tegelzetter. Klusidee is bedoeld om in advies te voorzien bij het zelf uitvoeren van een klus.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu