Muurvaste paumelle, wie (her)kent dit ontwerp?

Hofkickser

 • #1
Ik probeer mijn oude paumelles te vervangen met het plaatsen van onze nieuwe opdekdeuren.

Ik krijg de imbus van de paumelle echter met geen mogelijkheid los. Het lijkt erop dat er een soort van borgpen dwars door de imbus heen zit. Wie herkent dit type paumelle en heeft het verlossende antwoord om deze los te krijgen?

WD40 heb ik al geprobeerd, net als verschillende imbus en torx sleutels. Het zit zo vast dat de imbus gewoon getordeerd werd en een torx met een electrische schroefboormachine brak doormidden :shock:

Paumelle 1.jpg Paumelle 2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Janklusser

  • #2
  Lijkt een gewone standaard paumelle die je gewoon linksom eruit zou moeten draaien. Als de inbus dol is, kun je hem met een speciaal conische draadboortje eruit proberen te draaien. Eerst met kruipolie behandelen. Als dat niet lukt. Dan gewoon uitboren met een 5 mm kobalt boortje.
   

  Hofkickser

  • #3
  Thanks, ik vond zojuist in een oude gereedsschapskist inderdaad eenzelfde paumelle, is niets aparts aan inderdaad....ik ga maar eens met de boor aan de slag
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu