Muurplaat vastzetten in holle wand

Mbbakker

 • #1
Goedenavond,

We zijn bezig een 2e badkamer te maken in een nieuw aangebouwd deel van het huis.

Van het weekend ben ik bezig geweest met het leidingwerk maar ik heb men twijfels over de stevigheid/montage van de muurplaten.

Ik heb de muurplaten maximaal uit laten steken zodat ze door de gipsplaat steken en deels in de tegel.

Ik ben alleen bang dat de koppeling die op de beugel van de muurplaat gemonteerd is later misschien los kan raken met het vastdraaien van de S koppelingen. De koppelingen kunnen draaien op de montageplaat, het lijkt me dat er dan een hoop kracht op de perskoppeling en leiding komt te staan bij vastdraaien van de S koppelingen.

Ik heb hij 1 beugel iets bedacht wat dit misschien tegen kan gaan maar ik hoor graag of iemand hier een ander idee over heeft.

Het gaat om muurplaten met pers aansluitingen. Ik heb 2 afbeeldingen toegevoegd, 1 is mijn oplossing, 2 is de beugel waar het om gaat. 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Soortgelijke beugels als deze hebben daar geen last van.
   

  Mbbakker

  • #3
  Die ziet er een stuk degelijker uit. Alleen ik werk met henco buis en koppelingen dus ben afhankelijk van dit type muurbeugel.

  Ik neem aan dat er mensen zijn die dezelfde beugels hebben gebruikt als mij en daar hun ervaringen over kunnen delen. Of een oplossing ik te voorkomen dat de verbinding losraakt (mocht dit kunnen gebeuren).

  Beugels zijn al gemonteerd en geperst dus vervangen voor andere is geen optie.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Je hebt er nu al extra beugels onder zitten, die even goed vast zetten op een balkje.
  Dan kan de aansluiting niet meer meedraaien straks.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu