Muurplaat plaatsen op bestaande leiding zonder te slopen?

takanaka

  • #1
Hoi Klussers

Vraagje. Ik heb de situatie als volgt, en zoals op de fotos te zien.
IMG_20230828_074351056.jpg

IMG_20230828_074346710.jpg

Er komt een bestaande waterleiding uit de muur (12mm) voor mijn toilet. Ik wil het toilet vervangen (komt een nieuwe staande pot met reservoir). Dit wil ik graag doen zonder tegels te slopen. Dus moet ook nieuwe waterleiding aansluiten van deze leiding uit de muur naar het reservoir. Echter zit er, voor zo ver ik kan zien, geen muurplaatje/schroefkoppeling op de plek waar de leiding uit de muur komt. Helaas. Het is gewoon een koperen waterleiding met een mantelbuis er omheen. Tenzij jullie iets anders zien?

Ik wil graag aan jullie vragen:
- kan ik zonder te slopen een muurplaatje/draadkoppeling plaatsen STRAK TEGEN DE MUUR op deze plek? Het liefst heb ik gewoon een stopkraantje want dan kan ik het makkelijk afsluiten.
Solderen durf ik niet aan.
- Als dat niet kan, wil ik graag de leiding doorsnijden/zagen en een 12mm-12mm knelkoppeling kogelstopkraan monteren; dan is het nog netjes en kan ik het ook nog afsluiten. Is dit een goed idee? https://www.hornbach.nl/p/knel-kogelstopkraan-12-mm-haaks-messing-verchroomd/7884988/

Graag jullie advies!!!!!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
er zijn rozetten met een naad die kan je er omheen zetten
1693243718090.png
 

Charel

  • #3
Er bestaan in de handel gechromeerde stopkraantjes met aan de muurzijde een knelkoppeling van 15 mm of 12 mm (bij jou 15 mm veronderstel ik). Je kan dan de inkomende koperbuis inkorten op een manier dat er nog een chroom rozet past tussen de tegels en de moer van de klemkoppeling. Alles wat zichtbaar is zal dan hetzelfde gechromeerde uitzicht hebben.
 
  • Like
Waarderingen: takanaka

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu