Muurplaat afstellen regendouche

UtrechtHJ

  • #1
Ik wil de muurplaat voor de regendouche vast monteren, maar dacht dat als ik de regendouche alvast monteer, dat ik dan alles mooi waterpas en recht zou kunnen krijgen. Echter de regendouche wordt later geleverd.
Zijn er pijpen te koop om deze in een 1/2 inch/duims(?) muurplaat te draaien om zodoende met een waterpas en laser (dat lijntje door pijp loodrecht op muur staat) te kunnen verifieren of het goed staat?

Hoe heet zoiets? Beetje lengte heb je dan denk ik ook wel nodig om echt goed te kunnen stellen?
 

Auto-Geen

  • #2
FF zoeken op pijpnippel 1/2".
 

UtrechtHJ

  • #3
Fantastisch, direct gevonden!

Tijdens het doorbladeren van muurplaat topics kom ik telkens muurplaten tegen met 3 schroeven, en dat je ze daarmee nog wat zou kunnen stellen. Ik heb echter een rtm muurplaat met maar 2 schroefgaatjes, ga ik hier problemen mee krijgen?

Ik denk dat ik de achterplaat dus 'stelbaar' moet maken.
Is het een goed idee om de muurplaat dan op de achterplaat te monteren, en deze met hoekverbindingen op het frame?

Of is er wat handiger?
 

UtrechtHJ

  • #5
Ik had dat filmpje ook eens gezien, ziet er super handig uit.
Echter ik zet de plaat (enkele voor regendouche) vast met schroeven op een houten frame, en zet dan alles dicht met wedi en kimband.

Het gaat me dan vooral om de denkwijze vsn stellen van de muurplaat (voordat wedi en tegels er op zitten), is r nog iets wat handiger is wanneer ik een achterplaat/muurplaat moet stellen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ik zette de kraan er op voor afstellen
Maar met zo`n muurplaat beugel en daar 2 pijp nippels in kan je mooi water pastellen.
Maar er zijn mensen die losse muurplaten in de muur zette, vroeger moest dat wel had je nog niks anders en dan moest je in steen boren en net waar voeg zat moest ie vast.
Dan moest de trucen doos open.
En heel vroeger monteren ze een houten blok in metselwerk en dat werd gestukt en daar werd een muurplaat op gezet en dan alles gestukadoord en betegeld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu