Muurfrees voor beton

Sjaak14

  • #1
Zijn er muurfrezen waarmee je van die geulen kunt frezen in een betonnen muur om leidingen in weg te werken. Liefst eentje wat ook geschikt is voor prefab beton. Vaak hoor of lees je dat die dingen niet geschikt zijn voor beton, terwijl de fabrikant beweert van wel.
Het apparaat zal zeer sporadisch worden gebruikt dus hoeft geen professioneel apparaat te zijn en half uurtje langer bezig zijn voor een stuk van 3 meter is ook geen probleem.

Zijn die muurfrezen met twee 125 mm schijven voor rond de €125, wel geschikt voor dit werk?
 

Marcn88

  • #2
Een frees nemen met2losse diamant schijven en geen zogenoemde banjer die de sleuf in 1 x maakt want die stuitert gewoon alle kanten op, houd wel rekening met gigantische slijtage aan appararuur en schijven in beton
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik vind het slijpen met 1 diamantschijf sneller gaan en de machine is makkelijker onder controle te houden, kan met een kleine haakse slijper, de kwaliteit van de schijf is het belangrijkste.

Tip: Plak met tape de slang van een stofzuiger onderaan de machine, 80 & van de stof wordt opgezogen, wel regelmatig de stofzak vervangen, of laat iemand de slang er bij houden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Wel even checken of je wel kan frezen op de plek die je in gedachte hebt. Prefab beton is meestal dragend, erin frezen kan de zaak verzwakken.

Er zijn stofkappen die om een kleine haakse slijpers passen. Dat is een stuk veiliger en gezonder. Is wel afhankelijk van het merk/type.
De apparaten met een dubbele schijf hebben bijna allemaal een aansluiting voor stofzuiger.

Gebruik een bouwzuiger. Een normale stofzuiger gaat snel kapot (en wordt gevaarlijk) door het fijne stof.
 

Haplo

  • #5
Heb ooit (7-8 jaar geleden)voor net geen 100 euro een sleuvenfrees gekocht. De schijfjes die erin gingen waren duurder. Heb er in elke steensoort wel mee gefreesd. Heb hem intensief gebruikt. Vorige week heeft hij de geest gegeven.
Goedkoop kan dus ook goed zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu