Muurdoorvoering voor afzuigkap

William85

  • #1
Voor een nieuwbouwwoning wil ik de afzuigkap graag naar buiten laten afblazen. Ik ben daarom aan het kijken hoe ik deze afvoer het beste kan maken. De keukenleverancier heeft aangegeven dat de doorvoer Ø150 mm moet zijn. Het boren van het gat wil ik laten doen alleen vraag ik mij af hoe het zit met de afwerking van het gat.

Na het boren van een gat moet er een rooster, terugslagklep en muurdoorvoer komen (zover ik weet). Ik kan hier echter niet heel veel informatie van tegen op internet. Weet iemand waar dergelijke spullen/ setjes te koop zijn, wat goede merken zijn? Ook vraag ik mij af hoe de muurdoorvoer het beste afgewerkt kan worden. Wordt dit gedaan met bijvoorbeeld purschuim of wordt het gat ingesmeerd met cement?

Dit plaatje kwam ik op internet tegen van een dergelijke set.

Ik hoop dat iemand mij hier wat meer over kan vertellen. Bedankt alvast

afbeelding aangepast vanwege reclame - mod
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Commerciële kink verwijderd en foto er even bijgezet.
Volgende keer svp de functie "Afbeelding uploaden" gebruiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit er centrale afzuiging in de woning ?
 

William85

  • #4
Ja zit erin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dan zou ik eerst maar eens flink nadenken of u een afzuigkap kunt plaatsen, u verstoort namelijk de balans in de centrale afzuiging.
Om een voorbeeld te geven, afzuigkap aan, luchtjes uit de keuken weg , toiletluchtjes naar binnen.

Een motorloze afzuigkap kan wel, die moet dan aangesloten worden op de c.a.
 

William85

  • #6
Het plaatsen van de afzuigkap op de centrale afzuiging zie ik niet zitten. Komt de centrale afzuiging vol te zitten met vet en en andere troep.

In de straat zie ik verschillende huizen die een afblaas naar buiten hebben gemaakt. Andere huizen hebben een recirculatiekap (hoor ik vaak slechte verhalen over). Als ik een afzuig naar buiten maak dan wil ik er wel een terugslagklep in plaatsen. Zou een doorvoering met terugslagklep echt grote invloed hebben op de centrale afzuiging in een huis?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
De terugslagklep voorkomt dat er lucht van buiten naar binnen komt, de verstoring van de balans van de c.a. blijft er door bestaan.
Vraag eens na in de buurt welk effect de afzuigkap met afvoer naar buiten heeft.
 

William85

  • #8
Goed idee. Ik zal het weekend even informeren bij wat bewoners wat ze ervan merken. Heb ik het goed dat je bedoeld dat als de afzuig naar buiten aan staat de c.a. minder (of geen) lucht zal afzuigen en daarmee het systeem is verstoord? Het verstoren van de c.a. zou dan ook kunnen gebeuren als ramen worden open gezet?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Nee, alleen zal het effect van de c.a. minder worden, het wordt dan gedeeltelijk natuurlijke ventilatie.
Wanneer u de afzuigkap gaat gebruiken in de situatie zoals die nu is met de c.a. kan daardoor luchtjes uit de rest van de woning via de ventilatieopeningen onder deuren in de keuken terecht komen of via de buizen van de c.a. als de zuigkracht van de afzuigkap hoger is dan die van de c.a.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu