Muur texen, mogelijkheden en kosten

Kim79

  • #1
Ik ben een begroting aan het maken voor de verbouwingskosten voor een woning die we op het oog hebben.

In de slaapkamers zit behang tegen de muur. Ik weet niet of dit één of meerdere lagen zijn. We willen de muren texen. Zou dat over het behang heen kunnen? Of is het verstandiger om het behang te verwijderen en dan glasweefsel tegen de muur te plakken? Zijn er nog meerdere opties? En niet onbelangrijk, wat zijn ongeveer de kosten per m2?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U kunt over behang heen sauzen als u weet welk behang het is: over afwasbaar vinyl wordt het niks, raufaser lukt altijd ( mits het goed vast ziit ).

Glasvezel is ook een mogelijkheid, maar als u een huurwoning hebt is de verhuurder hier vaak tegen.

Het best begint u vers, dus met schone muren als de soort behang u niet duidelijk is. De kosten van het schilderen van de muren bepaalt uzelf: alle kwaliteit is naar zijn geld. Dat geldt ook voor muurverf.
Op de verpakkingseenhied of specificatie van een muurverf kunt u het verbruik zien. Deel dat door de aanschafprijs en u hebt de m2 prijs.

Maar alleen met muurverf bent u er niet: voorstrijk of verdunde muurverf, + 2 deklagen zijn vrijwel bij een verse muur standaard. U moet er dus 3 x overheen in m2, en u moet greedschap aanschaffen.

Zo ziet u dat de kosten niet te geven zijn omdat ze afhankelijk zijn van de situatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu