Muur met wanden van hout en cellenbeton

Didier

 • #1
Ik ga volgnd jaar zelf een schuur bouwen. Eerst wordt een soort borstwering gemetseld op een betonnen vloer. Daarna komen op de wering frames van hout. Breedte frame hout is 12 x 8. In de binnenzijde van de houten frames plaats ik celenbetonblokken als wand. Daarna buiten en binnen afwerken met houten dikken en brede schroten. De blokken en het frame koen dus binnen in de wand. Weet iemand hoe ik de cellenbetonblokken het beste in het frame/ raam kan bevestigen. Een aantal mogelijkheden zijn
Metalen ankers tussn hout en blokken
Blokken plaatsen en vastzetten rondom met blokkenlijm
Blokken plaatsen en tussn houten frame en blokken volspuiten met pur

Binnenzijde vd wand wordt een beetje zoals bij die oude vakhuizen.

Dank

Henk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BeeTeeWee

  • #2
  Blokkenlijm valt al af. Dat hecht niet blijvend op hout. Hout en cellenbeton hebben bovendien andere uitzettingscoefficiënten. Ik vind het eerlijk gezegd helemaal geen gelukkige combinatie, maar ik zou dan met veer-ankers werken.
   

  StefanD

  • #3
  Waarom zou je eigenlijk een houten frame plaatsen en dat opvullen met cellenbeton? Is het dan niet logischer om de hele muur van cellenbeton te maken?
   

  Didier

  • #4
  Betreft een grote schuur. Ik nog een massa aan houten grenen dikke balen liggen. Daarom dacht ik aan deze frames opgevuld met cellenbeton. Combi is dus nie fijn. Neem ik in beraad. Mogeljk dat ik de raamwerken dicht maak met aan beide zijden multiplex. Binnenkant isolatie.

  Dank

  Henk
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu