Muur met glasvlies 'strakker'maken voor latexen?

Renske1973

  • #1
Hallo,

We hebben net een huis gekocht en twijfelden over laten stucen of het galsvlies overlatexen..
Stucen duur én (begreep al dat eroverheen stucen niet kan)
dan moesten we eerst dat glasvlies eraf halen, zagen we niet ziten, maar...het glasvlies is niet overal mooi tegen elkaar aan geplakt en de vorige bewoner heeft zijn draadjes van de speakers tot halverwege de muur onder het behang door geplakt (waar het eruit piept). Wat nu te doen (kun je überhaupt iets doen) om de muur weer redelijk strak te krijgen voor we gaan verfen??
Draadjes afknippen en dan maar wennen aan bobbel onder t behang of draadje eruit trekken (dus stukje behang eraf)...oftewel kunnen we het ergens mee opvullen of moeten we zo min mogelijk aan dat vlies zitten...?

Alvast heel erg bedankt,

Renske a.s.a 'pietje precies'(volgens mijn vriend dan)...
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u een Pietje precies bent kunt u het glasvlies van de muur halen: aan de kapotte structuur kunt u niets doen.

Draadjes afknippen en dik sauzen dus, alhoewel je het wel blijft zien.
 

Renske1973

  • #3
Hallo Kees,

Dank je wel voor je reactie.

Kan niet zeggen dat ik niet teleurgesteld was; had hehoopt op een gemakkelijkere oplossing, maar het glasvlies eraf halen is mijn vriend helaas zéker niet van plan, enerzijds omdat we maar een bepaalde tijd hebben om dit te kunnen doen, dat redden we niet, anderzijds omdat het er zo lastig af te krijgen is, je moet afwachten wat er onder vandaan komt en je dan weer moet gaan bedenken hoe je dát dan weer op kan lossen...zucht ; wie heeft dat k..@#$ spul bedacht??, je kunt t er niet gemakkelijk afhalen, niet bijwerken, er niet overheen stucen of latexen..grrr..dan maar flink latexen of eventueel een kast ervoor...

Nogmaals dank,

Renske
 

Fiesiekus

  • #4
Is het niet mogelijk om, met een vlijmscherp operatiemesje, het behang open te ritsen, draad eruit trekken en het behang weer dicht te lijmen of -latexen?
 

Renske1973

  • #5
Hi,

ja, zoiets opperde mijn broer ook (doe-het-zelf-klusser, geeg prof).
We gaan t gewoon proberen!

Thanx!
 

EGeen

  • #6
Er bestaat renovatievlies. Dit is een soort "glasweefsel" die over structuurverf/glasweefsel etc kan worden gezet. Is aardig dik spul. Deze renovatievlies heeft geen structuur. Hierna kan dit weer met alle soorten behang/latex worden afgewerkt.

Ben bekent met behang/verf maar niet met stuccen. Waarvoor zou dit niet kunnen over glasweefsel? Na mijn idee moet dit kunnen namelijk...
 

Renske1973

  • #7
Hi,

Dank je voor je advies..
Omdat we in tijdnood zaten moesten we gaan beginnen.
De stukjes die uit de muur piepten hebben we met en scherp mesje afgesneden en gewoon met een muurvuller opgevuld en geschuurd. Daar overheen flink gelatext..het resultaat is best mooi geworden.

Ik begreep dat je over glasvlies niet heen kan stuccen, dat je dan het vlies eraf moet halen, maar ik kan het mis hebben?
Zou evt wel fijn zijn voor de toekomst

Nogmaals dank,

Renske
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu