Muur keuken schilderen ipv betegelen

Hvdk

  • #1
Ik wil de keukenmuur achter het aanrecht en het gasfornuis schilderen ipv betegelen.
Welke verf kan ik hiervoor het beste gebruiken, die net zo goed te reinigen is als tegels? Vet, tomaat en andere spetters.
De ondergrond is gestuced met goudband.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dan kunt u geen verf gebruiken indien u hetzelfde reinigingsresultaat wenst.

Harde glazuurlagen kunt u niet vergelijken met poreuze afwerking.

Er bestaat sinds kort wel een product dat u ( na 1 maand ) kunt schrobben zonder dat het gaat opglanzen. Dit was namelijk het euvel bij matte muurverven: nadat de vlek is verwijderd bleef er een glanzende plek over.

U kunt ook een 2K epoxy muurverf toepassen, deze zijn chemicaliën bestendig.
 

Hvdk

  • #3
2K epoxy muurverf heb ik wel over gelezen, wilde dat eerst in de badkamer gebruiken. Weet je hoe deze reageert op vetvlekken en andere vlekken, zoals kerrie? En met de mate van krasvastheid?
Misschien is het de mogelijk achter het fornuis hard materiaal te nemen (tegels of rvs) en achter het aanrecht 2K epoxy muurverf?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Kwestie van persoonlijke smaak: ik heb en plaat marmercomposiet ( met glad gepolijste finish ) achter mijn kookplaat, perfect tegen alle vlekken.

2K-epoxy is bestand tegen logen en zuren, wat dacht u van vetspetters of kerrie?

Tegels ( voegen worden goor en zo vet als bagger achter een kookplaat), een rvs plaat ( die geheid gaat krassen bij schoonmaken), het is allemaal mogelijk. Wat dacht u van een werkelijk gesloten materiaal zoals draadglas? Daarachter kunt u eerst elke gewenste kleur aanbrengen, ook met 2K-epoxy, zodat de kleur doorloopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu