Muur doortrekken naar kozijn

Ikwileenmuur

  • #1
Hallo,

Graag zou ik advies willen over de volgende situatie. Ik heb even een simpel plattegrondje gemaakt van een deel van mijn appartement en deze bijgevoegd.
Ik heb in mijn woonkamer een muur die niet helemaal doorloopt, waardoor ik een soort L-vormige woonkamer heb. Nu wil ik de muur graag doortrekken om er gewoon een rechte woonkamer van te maken, en een extra kamertje te creëren. Echter, als ik de muur in een rechte lijn zou doortrekken, loop ik tegen een raam aan. Ietsjes naar links zit dan een raamkozijn waarop de muur eventueel zou kunnen worden aangesloten (zie afbeelding 1 op de foto die ik heb bijgevoegd). De muur kan dan alleen niet in een rechte lijn worden doorgetrokken. Zelf heb ik het idee om de muur door te trekken op de manier zoals ik dat heb geschetst op afbeelding 2 op de foto die ik heb bijgevoegd (zie de rode lijn). De deur zou dan iets dieper komen te liggen. Het volgende punt is echter dat de dikte van de door te trekken muur niet gelijk is aan de breedte van het houten kozijn, en dat de gemiddelde deurpost volgens mij ook dikker is dan het kozijn. Het kozijn lijkt daarvoor net iets te smal te zijn. Mijn vraag is: is er een manier om de muur door te trekken naar het kozijn op een mooie manier? Kan iemand hier advies over geven? Ik hoop dat ik het nog een beetje duidelijk heb uitgelegd. Op dit moment ben ik even niet in de gelegenheid om foto's bij te voegen.
De blauwe streepjes op de plattegrondjes zijn mijn ramen.

Muurtje.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit wordt wel vaker gedaan. Ter plaatse van de aansluiting op het raamkozijn kan je de muur iets dunner maken. Let wel op dat dit nooit een geluidsdichte aansluiting wordt.

Zitten er draairamen net naast de nieuwe wand? Kijk dan hoeveel ruimte die nodig hebben.

Je hebt de deuren verder niet getekend. Waarschijnlijk moet er in de woonkamer een rookmelder geplaatst worden omdat (als) je vanuit dat nieuwe kamertje door de woonkamer moet vluchten. Als je gekoppelde rookmelders hebt in huis, moet de nieuwe rookmelder daaraan gekoppeld worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu